Herrenes avslutningsrunde i Rio hadde alt. Spenning, nerver, ryggsmerter, gnistrende golf, og dramatikk til absolutt siste slag. I hovedrollene: Henrik Stenson og Justin Rose (med Matt Kuchar i en strålende birolle).

Det ble tidlig klart at kampen om gullet kom til å stå mellom Stenson og Rose. Helt til Matt Kuchar begynte å pøse inn birdies. Amerikaneren leverte en fantastisk 63-runde på turneringens siste dag, og sørget for at Rose og Stenson ikke kunne slappe av et eneste sekund i lederballen.

Førstehjelp på fairway

Og som om ikke det var nok, slo ryggen til Stenson seg vrang akkurat i det innspurten tok til. Ved flere anledninger måtte den svenske verdensstjernen legge seg ned på fairway for å få behandling. Men det så ikke ut til å plage årets The Open-vinner nevneverdig, og da Rose og Stenson kom til hull 18 lå de helt likt.

Henrik Stenson, som vanligvis bruker 3-wooden på utslagene sine, skjønte han ikke ikke kunnesafe inn og dro fram driveren. Utslaget gikk til høyre, men holdt seg i fairway. Rose fulgte opp med en drive som var noen meter lenger, men heller ikke den optimal.

Avgjørelsen

Ingen av spillerne nådde greenen på to slag på par 5-hullet, nærspillet til de to avgjorde kampen om gullet. Henrik Stensons innspill ble ikke slik han ønsket, og ballen endte opp altfor kort. Rose svarte med å klistre en vanskelig chip en liten halvmeter fra flagget, og da Stenson ikke maktet å sette sin lange birdieputt var det avgjort. 

Justin Rose senket putten og slo seg til brystet, det var ikke vanskelig å se hva et OL-gull betød. 

Henrik Stenson tok stolt i mot sølvmedalsjen, mens Matt Kuchar tok bronsemedaljen.

Etter å ha sett hvor fantastisk spennende denne turneringen endte opp med å bli, skal man ikke se bort fra at de hjemmeværende verdensstjernene angrer en smule på at de ikke stilte i Rio.