Det ble til slutt 3-2-seier for nordmennene, etter seier i lørdagens innledende foursomematch, og to av de fire singlematchene.

 

Andreas Halvorsen og Jarand Ekeland Arnøy ga grunnlaget for en bra norsk dag med 4/3-seier i dagens første match.

 

Petter Mikalsen og Kristian Krogh Johannessen fulgte etter med 2&0-seiere mot henholdsvis Lawrence Allan og Jamie Savage.

 

Dermed gjorde det ikke noe av verken Kristoffer Ventura eller Vetle Marøy klarte å slå Greig Marchbank og Bradley Neill.

 

7. plassen betyr at Norge er direkte kvalifisert til neste års turnering, og dermed slipper å spille kvalifisering.

 

– Vi kan vel ikke være helt fornøyde, men tror Danmark har det værre som må kvala for å være med neste år, var landslagstrener Niklas Diethelm sin avsluttende kommentar på Norwegian Golf Team sin Facebook-profil.

 

I finalen ble det til slutt hjemmebaneseier til Sverige, som i en maktdemonstrasjon av en avslutning knuste Italia 5-2. Tyskland tok den siste pallplasseringen, etter å ha slått engelskmennene i bronsjefinalen.

 

Resultater

 

– – – – – 

 

Fredag

 

Syvendeplass er det beste de norske gutta kan håpe på i Europa-mesterskapet i Sverige, etter fredagens tap mot Frankrike.

I nok en jevnspilt dag var det til slutt ett poeng som skulle skille de to lagene, da Frankrike beseiret Norge i fredagens match.

 

Andreas Halvorsen og Vetle Marøy måtte gi tapt for Nicolas Manifacier og Julien De Poyen i foursomematchen. Dermed var de norske gutta avhengige av å vinne tre av de fire resterende singelmatchene. Det gikk dessverre akkurat ikke.

 

Petter Mikalsen slo Pierre Mazier en opp, mens Kristian Krogh Johannessen spilte solid mot Romain Langasque og vant 3&2.

 

Dessverre gjorde Jarand Ekeland Arnøy og Kristoffer Venturas tap mot henholdsvis Kenny Subregis og Julien Marot at Norge nå skal spille om 7. plass mot Skottland lørdag.

Leaderboard

– – – – –

 

Torsdag

 

Det var nære på å bli semifinalespill på de norske gutta, men nå slikker de sårene og gjør seg klar til å kjempe om 5. plassen på Lidingö imorgen.

 

Det gikk ikke helt veien  for de norske EM-gutta idag, selv om status etter foursome var god, delt mellom lagene 5 og 4.

 

I ettermiddagens singespill skulle imidlertid spenningen holde seg lenge. Krogh Johannessen og Ventura tok sine matcher henholdsvis 6 og 4 og 2 og 1, mens Andreas Halvorsen og Petter Mikalsen måtte se seg slått henholdsvis 4 og 3 og 3 og 2. I Vetle Marøys match varte spenningen til hull 18, da tyske Dominic Foos trakk det lengste strået. 

 

– Alle gutta henger litt med hodet nå, for ingen liker å tape, men vi skal mobilisere for å gjøre det så bra som mulig i morgen, sier trener Niklas Diethelm. Han understreker at de fortsatt er blant de åtte beste i verden:

 

– Vi hadde sjansen til å vinne, men slik gikk det ikke med laget vårt denne gangen – tråkig!

I morgen møter det norske laget Frankrike, som på papiret var det beste laget. De måtte imildertid se seg slått av Sverige idag. Sverige møter Tyskland i den ene semifinalen fredag. I den andre står det mellom Italia og England.

 

Onsdag: Petter Mikalsen sørget for en 4. plass idag, og EM-gutta er nå klare for kvartfinale og matchspill mot Tyskland torsdag.Konge! Det er den kjappe meldingen fra landslagstrener Niklas Diethelm etter andre kvalifiseringsrunde for EM gutter som spilles på Lidingö i Stockholm.

Petter Mikalsen spilte idag en under par og sørget med dette for en 4. plass. Jarand Arnøy spilte +3, mens Ventura leverte en runde på par. Andreas Halvorsen kunne notere +2 på scorekortet og dermed en 18. plass idag, og en sammenlagt plassering som nr 47 sammen med Vetle Marøy og Kristian Krogh Johannessen. 

 

Italia leder med +12, to slag foran Sverige  og hele 11 slag foran Spania, som ligger et fattig slag bedre an enn Norge i lagspillet. Derfra er det 3 slag ned til England – heia Norge!

Tirsdag: Beste norske i EM på Lidingö i dag er Kristian Krogh Johannessen på en 23. plass. Ventura ligger på 31 plass, sammen med bl.a. Petter Mikalsen og Vetle Marøy. 

Det har vært opp mot 18 grader og varierende vindstyrke på Lidingö når EM for gutter slo ut i dag. 

 

– Banen er tøft satt opp og greenene er harde og ondulerte med tøff flaggplassering, De norske guttene har kjempet hardt på EMs første dag på Lidingö i Stockholm, og vi skal være fornøyd om de får sjanse til å spille kvartfinale, melder Niklas Diethelm til Norsk Golf.

 

Konkurransen er tøff, og i ledelsen ligger engelske Max Orrin og spanke Jon Rahm som begge spilte to under par idag. Dette er bare fireslag bedre enn Krogh Johannessen, og dette vitner om at det er tett i toppen og tøff konkurrane i EM. 

 

– Men vi skal gjøre alt vi kan for å få leke med de beste, sier Diethelm i en tekstmelding.