Etter en forrykende åpningsrunde på 64 slag, åtte under par, viste Hunter Mahan en mer menneskelig side av seg selv med en runde på en under par fredag. Han ligger med det ni under par for turneringen, ett slag foran verdensener Martin Kaymer.

Mahan hadde en solid start på runden sin og lå tre under par etter 12 hull. På det tidspunktet hadde han en ledelse på fire slag, men med bogeys på det 14. og det 16. hullet ble ledelsen kuttet til kun ett slag på Kaymer og Francesco Molinari.

– Jeg slo mange bra slag i dag, men ikke så mange som jeg skulle ønsket. Men jeg må jo bare være fornøyd med hvor jeg er, sa Mahan til pgatour.com etter runden.

Kaymer, som er inne i sin andre uke på toppen av verdensrankingen, leverte solid golf i den sterke vinden på Dorals «blå monster»-bane i Florida, og kunne notere to birdies og seksten par. Etter å ha bevist at han klarer å hevde seg i toppen uke etter uke har han nå begynt å høste den respekten som en verdensener fortjener.

– Det er derfor han har nummer én, sa Rory McIlroy om Kaymers stabile spill i den sterke vinden. Selv ligger han to slag bak Kaymer på syv under par, noe som holder til en delt fjerdeplass.

Feltet er spekket av stjernespillere, og det er langt fra ubetydelige navn Mahan må holde unna seg i sin kamp om sin fjerde PGA Tour-seier. Spillere som Matt Kuchar, Adam Scott, Aaron Baddeley, Ernie Els, Luke Donald, Padraig Harrington og Steve Stricker ligger alle fire slag eller færre bak ham.

Graeme McDowell, Tiger Woods og Phil Mickelson har gått i ball sammen denne uken, men ingen av dem har klart å sette sitt preg på turneringen. McDowell ligger på en delt 28. plass, en under par. Slaget bak følger Mickelson og Woods på en delt 34. plass.

 

Resultater.