​Flere kilder i LPGA-miljøet hevder nå at Tiger Woods sin tidligere trener, Butch Harmon har overtatt jobben som Suzann Pettersens svingtrener.

Suzann Pettersen avslørte under en pressekonferanse i Taiwan for tre uker siden at hun har brutt med svingtrener gjennom de seks siste årene, David Leadbetter. 

Leadbetter og Tutta startet å jobbe sammen i midt i 2008-sesongen. Engelskmannen overtok stafettpinnen etter trener Gary Gilchrist, og Tutta rakk siden den gang å vinne hele 12 turneringer på LPGA- og Europa-touren.

Les også: Leadbetter og Tutta har brutt samarbeidet ​

Nå hevder flere kilder sentralt i LPGA Tour-miljøet til Norsk Golf at Butch Harmon er Suzann Pettersens nye trener.

– Suzann og Butch har jobbet sammen i flere uker allerede, sier en LPGA Tour-spiller, som ønsker å være anonym.

Harmon var for to uker siden gjest på PGA Tourens offisielle radiokanal Sirius XM, i programmet «The Fred Couples Show». Der var Suzann Pettersen en av spillerne han pratet varmt om, uten å avsløre noe om hvorvidt de jobbet sammen eller ikke.

– Det er ikke tilfeldig at Mr. Harmon prater varmt om Suzann, sier en annen sentral kilde i miljøet, som også ønsker å forbli anonym, til Norsk Golf.

 

Offentliggjøres i desember

Suzann Pettersen sier til Norsk Golf at hun ikke ønsker ikke å kommentere spørsmål rundt nytt støtteapprat.

Tutta holder pressekonferanse på Hotel Bristol i Oslo 3. desember. Etter det Norsk Golf erfarer vil Butch Harmon bli offentliggjort som hennes nye trener da.

Butch, eller Claude som han egentlig heter, har sin hovedbase i Henderson, Nevada. 71-åringen er fast spaltist i verdens største golfmagasin Golf Digest, hvor han også er kåret til USAs beste trener i flere år på rad. Den joviale amerikaneren er ikke bare kjent som en av tourens mest anerkjente trenere, men også en av de best likte.

Harmon er for mange best kjent som Tiger Woods sin trener fra 1993 til 2004. Tiger vant hele åtte majors under Harmon.

I dag har Butch Harmon spillere som Phil Mickelson, Rickie Fowler, Dustin Johnson og Brandt Snedeker i stallen. Han har også jobbet for storheter som Fred Couples, Tom Watson, Greg Norman, Lee Westwood, Adam Scott, Seve Ballesteros, og Darren Clarke.

 

Kritisk

Butch Harmon ble raskt lansert som den heteste kandidaten til å overta jobben som Tiger Woods sin trener, etter at Sean Foley fikk sparken i september. Harmon var raskt ute med å avkrefte ryktene.

– Jeg vil ikke trene ham, og han kommer ikke til å spørre meg. Jeg mener han ikke trenger noen svingtrener, sa Harmon til The Golf Channel.

Suzann Pettersens trenerbytte var nylig gjenstand for diskusjon under The Golf Channels faste «frokost-TV»-program «Morning Drive». Programleder Charlie Rymer var kritisk til at Tutta brøt med David Leadbetter.

– Det forvirrer meg når spillere bytter trener. Noen få ganger funker det, men ofte havner de i en sirkel der de stadig bytter trener, og ender opp som en helt annen spiller enn den som ble suksessfull i utgangspunktet.

 

Butch Harmon og Tiger Woods
RADARPAR: Tiger Woods vant hele åtte majors under Butch Harmon. (Foto: Getty Images)