Det opplyser Losby GK på sine hjemmesider. 

«Espen har som kjent slitt med ryggplager de siste sesongene. På grunn av dette har han blitt tvunget til å gjøre store forandringer i sitt treningsopplegg. Skifte av trener, mer fokus på fysisk trening og kortere økter gjør at han har måttet legge om mye av sin hverdag. Disse forandringene gjør det lite praktisk for Espen å fortsette å trene på Losby. Reiseveien mellom Olympiatoppen og Losby blir lang, og det blir vanskelig å få hverdagen til å gå opp. Han bor på Røa i Oslo, og har fått muligheten til å trene og spille på Oslo GK under forutsetning av at han representerer klubbben», skriver Losby.

Norges eneste europatour-spiller skifter hjemmeklubb til Oslo GK, men vil fortsatt være medlem på Losby.

Hovedpersonen selv har også skrevet en hilsen til Losby-medlemmene, der han forklarer hvorfor han skifter klubb. Han beskriver en slitsom hverdag, hvor han trener mindre golf enn han selv ønsker, der treningstiden veksler mellom behandling, Olympiatoppen ved Sognsvann og golftrening.

– Da jeg sluttet å trene med Mark (Davies, tidligere trener ved Losby journ. anm.), og ikke kunne trene så mye som jeg ville, begynte jeg å trene nærmere der jeg bor (…) Ettersom øktene er kortere og jeg ikke er på golfbanen så lenge av gangen, er dette det smarteste praktiske valget for meg og min karriere, skriver Kofstad.