Espen Kofstad er endelig tilbake etter et langvarig skadeavbrekk. Han skulle i utgangspunktet spille høstens europatour-kvalifisering, men etter å ha fått innvilget «medical exemption» for 2019-sesongen bestemte han seg for å droppe q-school og heller prioritere trening.

Nå er han endelig klar til start. Sammen med europatour-debutant Kristian Krogh Johannessen tar han fatt på Afrasia Bank Mauritius Open som slår i gang på Four Seasons GC torsdag.

– De to siste årene eter håndleddsoperasjonen har vært en fysisk og mental kamp som jeg håper jeg aldri må gå gjennom igjen. Jeg aner ikke om jeg klarer å fullføre denne uken, men i det minste så er jeg her ute, skriver Kofstad på sin Instagram-konto.

31-åringen uttalte nylig til Norsk Golf at han starter den nye sesongen på bar bakke:

– Jeg har spilt lite golf, og derfor trenger jeg litt tid på å trene meg opp. Nå har jeg vært i en god stim i en lengre periode, og jeg føler jeg endelig er i ferd med å komme over kneika. Jeg spiller mye golf, og jeg spiller bra golf. Men det hadde tatt sinnsykt mye krefter ut av meg å spille kvalifiseringen. Dessuten følte jeg at jeg ikke hadde så mye å tjene på å spille der, for det er begrenset hvor mye bedre kategori det hadde vært realistisk å skaffe meg i kvalifiseringen, uttalte Kofstad til Norsk Golf.

I tillegg til Kofstad og Krogh har også Kristoffer Reitan arbeidstillatelse på europatouren i 2019. Det er første gang noensinne at tre nordmenn har europatour-kortet på én og samme gang. Reitan debuterer på europatouren i South African Open neste uke. Der skal også Krogh og Kofstad spille.

Denne uken slår Espen Kofstad ut i torsdagens nest siste gruppe klokken 08.30 norsk tid i ball med Settee Prakongvech og Ivan Cantero Gutierrez. Kristian Krogh Johannessen starter fem timer tidligere i ball med Samarth Dwivedi og Jesse Yap.

Følg utviklingen her!