Avslutningen av ukas turnering på Hi5 Pro Tour i Murcia ble ikke den helt store sett med norske øyne. Espen Kofstad hadde 12. plass som utgangspunkt for dagen, og tok sikte på å komme innenfor topp-ti på avslutningsrunden. Dessverre ble det heller bevegelse i negativ retning på leaderboardet for Losby-golferen. Med en avslutningsrunde på par (72) endte han til slutt på en under for turneringen, og delte med det 16. plassen sammen med fem andre spillere.

Engelskmannen James Ruth har ledet fra start til slutt dette mesterskapet, og har holdt hodet kaldt hele veien. Hans avslutningsrunde på par var nok til å sikre seier med tre slags margin på danske Daniel Lokke.

Kofstad ligger ikke på latsiden selv om årets Challenge Tour-sesong er ferdigspilt. For å holde formen vedlike før Q-school-kvaliken i desember skal han allerede neste uke i aksjon igjen på Hi5 Pro Tour. Nordmannen holder seg i de samme traktene som denne uken, og skal spille på Hacienda Del Alamo, Fuente Alamo de Murcia 22. – 24. november.

 
Runde 2

James Ruth holder ledelsen under Altorral Futures Open med dagens runde på 68 slag. Kofstad gikk en under par idag.

Espen Kofstad startet jevnt på par de fire første hullene og fulgte opp med to birdies og to nye par. På hull ni ble det en bogey, så han rundet med samme antall slag som i går. På de siste ødela en dobbelbogey på hull 11 for en ellers fint spill med to birdies og seks par. En utvikling i riktig retning for Losby-golferen som allikevel rykket to plasser ned på tabellen før siste runde iorgen. Han deler 12 plassen med fem andre spillere, og det er 11 slag som skiller første og 12. plass.

Engelske Matthew Southgate spilte dagens beste runde på 65 slag, og med det rykket han opp 28 plasser.
Danske Daniel Lokke ligger fortsatt på en god andre plass med ni under.
Imorgen slår spillerne ut kl 08.00.

Runde 1

Med en runde på par, sikret Espen Kofstad seg en 10 plass i første runde på Altorral Futures Open i Murcia.

Espen Kofstad spiller Altorreal Futures Open 15. – 17.11, i Murcia Spania, som eneste nordmann.

Kofstad slo ut kl. 09.40 i ball med Ken Benz fra Sveits og Reinier Saxton fra Holland. Murcia-banene lå badet i solskinn, og med 22 behagelige varmegrader lå forholdene godt til rette for alle spillerene som nå lader opp til Q-school i desember.

Losby-spilleren deler 10. plassen med hr. Benz og fem andre spillere. Det er et stykke opp til første plassen, der engelske James Ruth troner alene med en kanonrunde på åtte under par. Etter en bogey på første hull, fulgte han senere opp med ni birdies og han ligger nå tre slag foran danske Daniel Lokke og sin landsmann Danny Wardrop..

Onsdag starter Kofstad, Benz og Saxton kl 11.40.

Turneringen er en lukket turnering for medlemmer av Hi5 Pro Tour, med 30 000 euro i premiepotten.
Det er 64 spillere med i første runde, cut går ved de 40 beste, pluss like.

Neste uke spilles nok en Hi5 ProTour turnering i samme område på Hacienda Del Alamo, Fuente Alamo de Murcia.