I England: Christian Døvle
 
Torsdag går startskuddet for Europatourens flaggskipturnering BMW PGA Championship på ærverdige Wentworth Club ved Virginia Water sør for London.

 

Kofstad landet søndag, og har brukt de to første dagene på å bli kjent med banen. Førsteinntrykket har det ikke vært noe å si på.

 

– Det er helt sinnsykt å være her, jeg gleder meg utrolig til torsdagen. Alt er så mye større enn hva man er vant til. Hele banen og alt rundt er så gjennomført. Man merker at dette er en av de virkelig store turneringene, sier Kofstad til Norsk Golf som er til stede på Wentworth.

 

Kofstad har gjort to relativt store endringer i forkant av turneringen: Han har sparket sin gamle caddie og ansatt veteranen Paul Clifford som i en årrekke har båret bagen til Laura Davies, og han har fått seg en ny putter i bagen.

 

– Det funket ikke med den gamle caddien min. Alt handler om kjemi, og nå har jeg nettopp spilt min første runde med Paul. Det virker lovende, sier Kofstad som fikk anbefalt Clifford gjennom sitt management ISM. 

 

Kofstads nye Odyssey-putter av modellen «Tank» er på 40 tommer. Det er ikke en mageputter, men gjør at han må stå mer oppreist når han putter. Espen har slitt med smerter nederst i ryggen det siste året, og håper den nye putteren kan være løsningen.

 

– Ryggen har plaget meg en del, men jeg håper den nye putteren kan hjelpe på det. Jeg kan putte med en litt mer naturlig stilling, uten å føle at jeg må bøye meg for mye ned.

 

Etter en innspillsrunde alene mandag, gikk han banen sammen med sine to svenske kompiser Kristoffer Broberg og Alexander Norén, samt tyskeren Maximillian Kieffer tirsdag. Kofstad beskriver banen som morsom og krevende med en rekke vriene innspill, hvor det blir viktig å kunne forme ballbanen begge veier. Det tror hans trener Mark Davies passer ham godt.

 

– Dette er akkurat dette vi har jobbet mye med – å utvide slagreportoaret og skape flere typer slag. Nå handler det bare om å gjennomføre slagene når torsdagen kommer, sier Davies til Norsk Golf.

 

Kofstad skal ikke delta i onsdagens pro-am, og tar sikte på en rolig dag før det hele braker løs torsdag. Han er satt opp i en av torsdagens siste baller sammen med engelskmannen Simon Wakefield og Gareth Wright fra Wales kl.16:10 norsk tid.

 

Losby-golferen ligger før øyeblikket på 124. plass på tourens pengeliste Race to Dubai med 57 574 innspilte euro på 12 turneringer, drøye 13 000 euro bak Anthony Wall på den viktige 110. plassen. En god plassering denne uken vil gjøre underverker for rankingposisjonen. Vinneren mottar nesten 800 000 euro, og klarer han cuten vil man være garantert å innkassere minst 8000 euro.

 

– Erfaringen fra denne typen turneringer er gull verdt. Det er mye sirkus rundt spillerne, og jo flere ganger han opplever det, jo mer blir han vant til å prestere på dette nivået, konkluderer Mark Davies til Norsk Golf.

 

Kofstad har ikke planer om å hvile på laurbærene etter denne uken. Han har planer om å spille Nordea Masters på Bro Hof utenfor Stockholm neste uke, og har også planlagt 36-hulls U.S. Open-kvalifisering i England mandag, dagen etter siste runde på Wentworth.

 

Turneringsinfo BMW PGA Championship