Losby-golferen startet dagen med å fullføre de fire hullene som gjenstod av åpningsrunden. Der gjorde han fire par, og Kofstad tok det stabile spillet med seg inn i andrerunden. Dessverre skulle det bare vare et par timer.

 

Kofstad åpnet andrerunden med syv par og en birdie, men en bogey på hull 9 tok ham til par ved runding. Tidlig på back nine raste han nedover listene med tre bogeys og en dobbelbogey på fem hull. Med en under par de siste fire signerte han for en skuffende runde på fire over par, og +7 totalt.

 

Det holdt delt 88. plass, tre slag bak cutstreken. Dermed har han misset cuten i hans to første Challenge Tour-turneringer for sesongen.

 

– Å misse cuten er alltid helt katta, skulle gjerne spilt bedre denne uken! Føler det er nære at spillet sitter 100 prosent, jeg er skikkelig på gang, ryggen er mye bedre, hodet begynner å funke som det skal på banen og jeg trener fantastisk bra! Bruker dagen i dag på å slappe av før jeg gønner på igjen i morgen, skriver Kofstad på sin Instagram-profil

 

 

Neste Challenge Tour-turnering for Kofstad blir Challenge de Catalunya i Spania 24. april.

 

 


 

 

 

Runde 1

 

 

Espen Kofstad gjorde en trippelbogey kort tid før det ble avbrudd i spillet under åpningsrunden av NH Collection Open, hans andre Challenge Tour-turnering for sesongen.

 

Espen Kofstad er tilbake i turneringsaksjon igjen, etter en måneds pause i programmet på Challenge Tour. Ukens NH Collection Open spilles på La Reserva de Sotogrande Club de Golf i Spania, og Kofstad ligger nede på 82. plass når fire hull gjenstår av åpningsrunden.

 

Kraftig regnvær og tøffe spilleforhold preget åpningen, og store deler av feltet har fortsatt til gode å fullføre sine runder.

 

Espen Kofstad hadde ikke den starten på turneringen han ønsket seg med to bogeys på rad, men svarte raskt med en birdie på det tredje hullet. På hull seks kom det en ny bogey, men med birdies på hull 7 og 9 rundet han på par.

 

Tre hull senere måtte han dessverre over par igjen – og ikke bare én, men tre over par. Kofstad gjorde trippelbogey på det 12. hullet, og rakk å avslutte med to par før spillet ble avblåst på grunn av mørkets frembrudd.

 

– Trist måte å avslutte på, jeg spilte veldig bra!, skrev Kofstad på sin Twitter-profil etter runden.

 

Selv om Kofstad ligger tre over par og langt nede på listen, har han kort vei opp til toppen. Ingen rykket fra i de tøffe forholdene, og skotten Jack Doherty leder med tre under par.

 

Espen Kofstad er eneste norske spiller på startstreken denne uken.