Espen Kofstad hadde ikke skaffet seg noe godt utgangspunkt etter første runde i Dubai, og startet fredagens andrerunde av Omega Dubai Desert Classic tre slag utenfor cutstreken.

 

Dermed var han avhengig av en runde under par for å kvalifisere seg til helgespill. I stedet ble resultatet hans svakeste runde for sesongen, og misset cut for tredje uke på rad.

 

Vel vitende om at han trengte birdies, gjorde en bogey på åpningshullet vondt verre. Losby-golferen svarte umiddelbart med birdie, men skulle dra på seg dagens andre bogey fire hull senere. Med seks strake par på de neste hullene hadde sanden i timeglasset nesten rent helt ut. 

 

En trippel på det 13. par 5-hullet skulle bli den definitive spikeren i kista for fjorårets Challenge Tour-vinner. Kofstad rundet av med to bogeys og tre par på de fem siste, og signerte for en 78-runde. Dermed falt han til syv over for turneringen og delt 129. plass – nest sist på leaderboardet og 28 plasser under der han startet dagen.

 

– Golf er et brutalt spill! Jeg lever og lærer hver eneste uke, og feil skal ikke repeteres igjen, skrev Kofstad på sin Facebook-profil etter runden.

 

78 slag er forøvrig hans høyeste score siden åpningsrunden av M2M Russian Challenge Cup på Challenge Tour september 2011.

 

Det danske stjerneskuddet Thorbjørn Olesen fortsetter sin solide start på årets sesong, og leder i skrivende stund i Dubai på 11 under par. Han deler ledelsen med Richard Sterne, som fortsatt har 15 hull igjen å spille.

 

Ukens turnering er den siste av de tre Midtøsten-sving-turneringene. For Kofstad blir neste turnering Joburg Open i Sør-Afrika som slår i gang neste uke.


 

Runde 1

 

Espen Kofstad har en jobb foran seg for å forhindre sin tredje missede cut på rad fredag.

 

Etter å ha misset cuten i henholdsvis Qatar og Abu Dhabi de to siste ukene, tar Espen Kofstad sikte på å finne tilbake til godspillet i den siste av de tre ørkensving-turneringene i denne ukens Omega Dubai Desert Classic.

 

Kofstad var full av superlativer for både området og banen i et blogginnlegg tidligere denne uken. Dessverre lot ikke de positive følelsene seg overføre til torsdagens scorekort.

 

Med tre bogeys og to birdies på Emirates GC signerte den 25 år gamle Losby-golferen for en 73-runde, og delt 102. plass sammen med ti andre spillere. 

 

I skrivende stund har han tre slag opp til cutgrensen.

 

På toppen av leaderboardet er det sør-afrikaneren Richard Sterne som er i føringen. Sterne åpnet med en vanvittig runde på ti under par (62), takket være et prikkfritt scorekort bestående av ti birdies og resten par.

 

Det gir ham en ett slags ledelse på skotten Stephen Gallacher foran morgendagen. Gallacher er en av tre skotter i topp-3 på leaderboardet, sammen med Scott Jamieson og Chris Doak som deler 3. plassen med Tommy Fleetwood (England).

 

Svenske Fredrik Andersson Hed er beste skandinav på delt 12. plass, fem under par.

 

Norsk Golf kommer tilbake med mer.