33-åringen avsluttet ukens Challenge Tour-turnering i Sverige med en runde på fem under par, feltets nest laveste score.

Med seks birdier, kun én bogey og resten par klatret han tolv plasser opp til tredjeplass alene, 14 under par sammenlagt og åtte slag bak den overlegne vinneren Craig Howie fra Skottland.

Dette var Kofstads første pallplassering siden juni 2016 – en sesong han rykket opp fra Challenge- til Europa-touren.

Det var også hans sjette topp-3-plassering i karrieren.

– Det var veldig bra. Jeg har spilt fint hele uken. I dag tenkte jeg at jeg måtte gå 7-8 under for å komme meg inn i topp-5, men det var ganske dårlige forhold, og plutselig var jeg oppe på andreplass etter 15 hull. Det var ganske overraskende, men veldig moro, sier Kofstad på telefon til Norsk Golf, på vei til neste turnering i Stockholm i bilen sammen med Kristian Krogh Johannessen.

Nå kan jeg trene så mye jeg vil, de gode slagene er kjempebra, og svingen føles bra

Kofstad sier han klarte å putte bra gjennom hele uken, til tross for at greenene på Hinton Golfklubb var langt fra optimale.

Men det største lyspunktet var kanskje hvor god kontroll han hadde over slagene i vinden – noe som har vært akilleshælen hans gjennom store deler av karrieren.

Kofstad sier tredjeplasseringen er en bekreftelse på at svingendringene han har gjort med sin nye trener Anders Kristiansen de siste månedene, er i ferd med å bære frukter.

– Nå klarer jeg å slå lave slag som flyr bare en meter over bakken. Vind er ikke så farlig lenger. Og jeg slår langt samtidig. Det skaper mange gode muligheter sammenlignet med før.

Les også: Kofstad starter sesongen med ny sving

– Jeg har spilt bra helt siden vi begynte med turneringer igjen. Nå kan jeg trene så mye jeg vil, de gode slagene er kjempebra, og svingen føles bra. Kroppen føles også helt konge, og det gjør at jeg kan bygge selvtillit hele veien, forklarer Kofstad.

Etter neste ukes Dormy Open på Österåkers Golfklubb reiser Kofstad hjem til Norge i et par uker. Deretter er planen å reise videre til Spania i juni.

Søndagens tredjeplass løfter Kofstad fra 45.- til 12.-plass opp på Challenge Tours poengliste «Road to Mallorca». Her er det de 15 beste ved sesongslutt som rykker opp til Europa-touren i 2022. Det har Kofstad for øvrig klart to ganger tidligere i en karriere som frem til for et par år siden var preget av mange langvarige skadeavbrekk.

Kristian Krogh Johannessen, Elias Bertheussen og Jarand Ekeland Arnøy deltok også i Sverige denne uken, men misset alle cuten.

Resultater