Espen Kofstad er tilbake i Norge hvor han skal spille sin første Challenge Tour-turnering for sesongen. I fjor ga han oss et innblikk i sin spilleplan til Byneset Golfklubb. I år er det hans hjemmeklubb som står for tur.

 

Tekst: Espen Kofstad

 

Hull 1

 

Dette er et godt åpningshull. Utslaget er krevende, og du må bestemme deg for om du ønsker å angripe eller ikke. Greenen er vanskelig, så det er viktig å finne en god avstand å spille inn til greenen fra en skrånende fairway.

 

 

 

Hull 2

 

Dette er et enkelt hull. Finn en kølle du føler deg komfortabel med og sikt på flagget.

 

 

 

Hull 3

 

Her kan du gi gass! Dette hullet er bredt, og det er store muligheter for birdie hvis du får utslaget godt avgårde og i banen! Det andre slaget er blindt, men greenen er stor og sjenerøs!

 

 

 

Hull 4

 

Det første tøffe hullet på banen. Du spiller kun for posisjon fra utslaget her. Prøv å holde deg unna venstresiden, fordi du vil kunne bli blokkert av haugen på venstre side. Par er en god score her, siden du sannsynligvis vil ha et 5- eller 6-jern inn mot greenen, avhengig av ditt utslag.

 

 

 

Hull 5

 

Dette er et veldig bra hull! Du har bekken til venstre og trærne på venstre side, 
og dette hullet er langt fra back-tee. Hvis hullet spilles inn i vinden, er det spesielt tøft fordi det er vanskelig å komme frem til den bredeste delen av fairway. Hvis du kommer deg gjennom hull 4 og 5 med to par, har du gjort det veldig bra!

 

 

 

Hull 6

 

Et solid par-3 hull. Greenen er stor, men du ønsker å holde deg unna venstresiden der greenen heller av. Sikt midt på greenen og gå for par.

 

 

 

Hull 7

 

Vanligvis et hull jeg spiller på sikkerhet fra tee. Legg deg kort av den midterste bunkeren og slå et middels til langt jern inn mot greenen. Du kan ikke se bunnen av flagget fra fairway, men du kan bruke skråningen i midten av greenen for å få innspillet nær de bakre flaggplasseringene.

 

 

 

Hull 8

 

Stol på avstanden og ikke slå for kort! Dersom vinden blåser, er dette et tøft hull. Det er ikke så langt, men det krever et godt slag til de fremre flaggplasseringene. Vannet er nær kanten av greenen, så jeg pleier å spille for midten.

 

 

 

Hull 9

 

Dette utslaget er ganske lett, fordi det er bredt. Greenen 
er veldig stor, men det er mye oppoverbakke til de bakre flaggplasseringene, så det å velge riktig kølle er ikke det enkleste.

 

 

 

Hull 10

 

For et hull! Hvis det spilles fra back-tee, er dette et krevende hull. Det er vanligvis en hybrid til en enorm green. Det vil være nok av lange putter fra venstresiden av greenen da dette er den sikre siden å slå til.

 

 

 

Hull 11

 

Dette er en flott sjanse til å gjøre en birdie. Det er god plass over bunkeren til venstre og gode muligheter til å nå greenen på to slag hvis utslaget er godt.

 

 

 

Hull 12

 

Hvis utslaget er flyttet frem, kan du slå over vannet og gå for greenen! Hvis ikke, slår jeg vanligvis et langt jern eller en hybrid for posisjon og har derfra kun en wedge inn til greenen.

 

 

 

Hull 13

 

Et godt par 3-hull! Her ser jeg kun en fade inn til hver flaggplassering. Det er ganske langt, og fire par her vil gjøre jobben denne uken!

 

 

 

Hull 14

 

Du slår over vannet og til fairway. Siden du ikke kan slå driver her på grunn av vannhinderet som ligger rundt 260 meter fra utslaget, er det et tre-slagshull. En kort til middels jernkølle venter inn mot en sjenerøs green.

 

 

 

Hull 15

 

Mitt favoritthull på Losby! Angriper du med driver fra tee og misser, må du slå en ny eller droppe langt tilbake. Andreslaget er krevende. Velger du å gå for trygghet fra tee, slår du mot den smaleste delen av fairway og må regne med å ha et 6- eller 7-jern inn til en tøff green som er beskyttet av vann i front.

 

 

 

Hull 16

 

Enda et hull du ønsker å slå driveren så langt du kan. Det er langt og rett og krever et godt andreslag med en lang jernkølle for å havne på det riktige nivået på greenen.

 

 

 

Hull 17

 

Avhengig av hvilken tee-boks som brukes, kan dette hullet være en god mulighet for en birdie eller eagle! Den venstre tee-boksen gjør hullet litt kortere, og et godt utslag er nød- vendig for å nå greenen, men hvis du treffer fairway, gir det en stor sjanse for en birdie eller eagle. Pass på å holde deg unna vannet til høyre for greenen!

 

 

 

Hull 18

 

Fra back-tee slår jeg vanligvis en 3-wood eller driver og prøver å holde meg unna bunkerne. Andre slaget er i oppoverbakke og det er tøft å angripe et flagg som sitter kort inn på greenen, siden ballen ender opp kort i bunkeren hvis du ikke treffer slaget perfekt.