Utmerkelsen ble overlevert under en prisutdeling i Portugal i helgen.

– Vi er veldig glad for å vinne tre ganger på rad. Etter min mening er dette det året vi har fortjent det mest. Banen har vært i fantastisk stand i år. Vi har hatt en veldig bra sesong med mange greenfeespillere. De har bidratt mye til denne prisen, sier Nils Gunnar Venberget, styreleder i Kongsvinger GK. 

Blant de øvrige nominerte var Miklagard GK, Oslo GK, Meland GK, Stavanger GK, Losby GK, Bjaavann GK, Kvinesdal og Omegn GK og Kragerø GK.

Sistnevnte klubb ble belønnet med utmerkelsen «Norges beste golfhotell» i 2016.

World Golf Awards ble startet for tre år siden, og er primært en prisutdeling for golfreisebransjen.

Kongsvingers GK har vunnet kåringen av Norges beste bane hvert eneste år siden oppstart. Det er verken noen jury eller ekspertpanel som stemmer frem vinneren, men greenfeespillere. World Golf Awards velger ut et antall aktuelle toppbaner i alle land. Alle som spiller disse banene i løpet av sesongen, kan stemme frem den banen de mener er best. Hver spiller kan kun stemme en gang per sesong på den banen de mener er best. 
(Artikkelen fortsetter under bildet)

(F.v.) Konferansier Steve Rider, Jon Ragnar Krogstad, styremedlem i Kongsvingers GK og Nils Gunnar Venberget, styreleder i Kongsvingers GK. (Foto: World Golf Awards)

Hva som er Norges beste golfbane er et populært debattema blant norske golfere, og Kongsvinger er blant klubbene som ofte figurerer høyt på listene. Da svenske Golf Digest nylig viet store deler av sitt siste magasin til å kåre Nordens 100 beste golfbaner, var Kongsvingers GK rangert som nummer fire av de norske banene på en 24. plass totalt, slått av Miklagard GK (6. plass), Holtsmark GK (8. plass) og Oslo GK (16. plass).