Årets utgave av Arnold Palmer Invitational blir av det spesielle slaget. 25. september i fjor gikk den folkekjære Arnold Palmer bort, og når turneringen braker løs på Bay Hill neste uke, skal det avdukes en fire meter høy bronsestatue til ære for «The King».

Denne uken skriver Golf Channel-kommenator Cara Robinson på Twitter at bare ti av de 25 beste spillerne i verden så langt har forpliktet seg til å spille turneringen. Det får den alltid frittalende Billy Horschel til å reagere.

– Skuffende. Jeg har full forståelse for at spillere har et program å ta hensyn til. Men dette er det første året uten Arnold Palmer. Gjør ære på et ikon! Uten ham ville vi ikke vært i posisjonen vi er i i dag, skriver Horschel på Twitter.

Arnold Palmer Inviational er sammenklemt mellom to av PGA Tour-kalenderens to største turneringer, WGC-Mexico og WGC-Match Play, og kommer fire uker før masters. Tourspillerne spikrer ofte sitt turneringsprogram lang tid i forveien, ettersom det er mange hensyn som må tas når de skal legge opp program. Sponsorforpliktelser, hvile, tid med familie og også hvordan man har spilt på banen tidligere er alle faktorer som spillerne overveier før de bestemmer seg for å delta i en turnering.

Justin Thomas har vært en av de heteste spillerne på touren denne sesongen. Han er blant spillerne som ikke blir å se på Bay Hill neste uke.

– Jeg skulle veldig gjerne vært derfor «The King», og det er en fantastisk golfbane. Men en av mine lagkamerater fra college og beste venner skal gifte seg den helgen, skriver Thomas.

De største navnene som har bekreftet at de stiller opp neste uke er Rory McIlroy, Henrik Stenson, Jason Day, Hideki Matsuyama, Rickie Fowler og Justin Rose. Fristen for å melde seg på turneringen er førstkommende fredag klokken 23.00 norsk tid.

Arnold Palmer kjøpte Bay Hill Club & Lodge i Orlando i 1974. Turneringen har vært en del av PGA Tour-programmet i over 40 år, men det var først i 2007 at turneringen fikk navnet Arnold Palmer Invitational. Suzann Pettersen har for øvrig vært medlem på Bay Hill i snart ti år.