Australian PGA Championship på RACV Royal Pines Resort i Queensland er årets andre turnering i den nye sesongen på European Tour, og blir Kroghs første blant den europeiske golf-eliten.

22-åringen hadde europatour-kortet halvveis ned i lomma i innspurten av Q-School-finalen forrige uke, men misset muligheten til opprykk med en kjip avslutning. Han fikk imidlertid den viktigste jobben unnagjort: Han hindret nedrykk tilbake til Nordic League og fikk forbedret sin Challenge Tour-kategori for neste sesong.

I tillegg sikret han seg en kategori 22 på europatouren, som betyr at han får muligheten til å spille i flere av de mindre turneringene. Ettersom den kommende Challenge Tour-sesongen ikke slår i gang før i mars, er det dermed bare å smi mens jernet er varmt.

Planen var at jeg nå skulle ta litt ferie for å bygge meg opp mot sesongen på Challenge Tour, men når vi nå ser at jeg kan få med meg to turneringer på europatouren før jul, må jeg benytte sjansen, skriver Krogh på sin Facebook-profil.

Han ser nemlig også ut til å komme med i europatour-turneringen Joburg Open i Johannesburg uken etter.

– Jeg har spilt stødig og god golf den siste tiden, egentlig helt siden Q-School startet. Nå får jeg testet meg på det øverste nivået, og jeg gleder meg stort til det. Planen er at jeg reiser ned nå på lørdag, slik at jeg får tid til å spille banen, tilpasset meg en ny tidssone og trent bra, sier Krogh.

Et mer tettpakket turneringsprogram fører også til økte utgifter. Det må også tas hensyn til i planleggingen i hvilke turneringer han skal spille.

– Dersom det ikke kommer noen nye sponsorer på banen, må sesongen planlegges veldig nøye, og man må kanskje peke ut noen turneringer man skal prioritere, skriver Krogh.

Krogh hadde en blytung sesong på årets Challenge Tour, men klarte å finne formen på tampen av sesongen. Han sa til Norsk Golf under Q-School at det er endringer i treningsopplegget hans som har gjort at selvtilliten er tilbake.

– Jeg har trent mye mer på følelse enn jeg har pleid tidligere. I stedet for å trene teknikk har jeg nesten bare trent måltrening og forsøkt å bli så «sharp» som mulig. Det har hjulpet meg til å finne tilbake til godfølelsen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Eirik Tage Johansen skal sannsynligvis spille på europatouren i Sør-Afrika om to uker. (Foto: Benjamin A. Ward/Norsk Golf)

Tre nordmenn i aksjon på europatouren

I likhet med Krogh har også Eirik Tage Johansen fått kategori 22 på europatouren i år. Han er ikke påmeldt til turneringen i Australia, men står på reservelisten sammen med Krogh i turneringen i Sør-Afrika uken etter.

Det har variert mye hvor mange turneringer spillere med kategori 22 fikk spille i 2017. Noen har bare spilt et par europatour-turneringer, mens andre har hatt nesten helt fulle turneringsprogram. På våren har European Tour en «re-ranking» av kategoriene, hvor spillerne som har hatt gode sesongstarter, blir belønnet med bedre kategorier – og vice versa. Dermed blir det viktig med en god start på sesongen.

Mens Krogh og Tage har kategori 22, har Jarand Ekeland Arnøy sikret seg kategori 21 på europatouren og får dermed mulighet til å spille enda flere turneringer enn Krogh og Tage. Foreløpig er ikke bergenseren påmeldt til noen turneringer på europatouren.

Det er foreløpig usikkert når Espen Kofstad får sitt comeback på europatouren. Han er foreløpig reserve nummer 6 i Mauritius Open, som spilles samtidig som turneringen i Australia. Hvis ikke han kommer med der, er han uansett sikret en plass i Joburg Open i Sør-Afrika.

Tre norske navn i én og samme europatour-turnering hører definitivt med til sjeldenhetene. Sist gang det skjedde, var i South African Open i 2010. Den gang spilte Tage, Espen Kofstad og Marius Thorp.