Kristian Krogh Johannessen er selve personifiseringen på hvor fort det kan snu seg i golf. Da kalenderen skiftet fra juni til juli, var det lite som tilsa at han kom til å spille kanongolf i sommer:

Han hadde startet sin Challenge Tour-karriere med seks strake missede cuter – og var stort sett aldri i nærheten av å få med seg helgespillet.

Siden den gang har han fulgt opp med å klare cuten i seks av sine åtte siste turneringer, notert tre topp-10-plasseringer, og klatret til topp-70 på Challenge Tours pengeliste. 

Nå har han imidlertid pådratt seg en senebetennelse i håndleddet, og må stå over denne ukens turnering i Irland. Dermed blir det noen uker til vi får sett 21-åringen i aksjon igjen.

– Jeg begynte å få vondt i håndleddet i England forrige uke. Det gjorde veldig vondt, men jeg bestemte meg for å spille gjennom smertene i Frankrike forrige uke. Det gikk ikke så bra, sier Krogh, som misset sin første cut på over en måned.

Nå har han bestemt seg for å ta tiden til hjelp.

– Det gjør ikke så vondt når jeg teiper håndleddet, men det blir bare å utsette en eventuell skadeperiode. Jeg var nettopp hos legen og sjekket hånda. Det viste seg at det har kommet væske inn i noen av senene i håndleddet som er blitt betente, forklarer Krogh til Norsk Golf.

Overbelastet

Etter ukens turnering i Irland er det en to ukers pause i programmet på Challenge Tour. Det passer Krogh perfekt. Dermed håper han at neste turnering blir i Kazakhstan i slutten av måneden.

– Det er en overbelastningsskade som stammer tilbake fra sommeren. Etter at jeg startet sesongen så håpløst tenkte jeg «fy f…, dette gidder jeg ikke mer». Siden da har jeg trent mer enn jeg noensinne har gjort. Hardtreningen har vært helt nødvendig, og det er deilig å føle at spillet er sånn cirka tilbake der det bør være, forklarer han til Norsk Golf.

Han tror den dårlige starten på sesongen har vært en kombinasjon av flere faktorer.

Jeg minnet meg selv på at jeg kom til å spille bra golf igjen. Men det tok lenger tid enn jeg hadde trodd.

Kristian Krogh Johannessen

– Jeg hadde en helt annen type sesongoppkjøring enn jeg er vant til. Jeg var mye mer ute på banen og spilte, og trente ikke like mye teknikk innendørs. Jeg skiftet og testet en del utstyr, og i tillegg var det helt nytt å komme ut på Challenge Tour og reise så langt så mange uker på rad. Nå føler jeg meg mye mer komfortabel ute på turen.

– Hvordan påvirket starten på sesongen motivasjonen din?

– Det var enormt frustrerende, men det ødela ikke motivasjonen. Det hadde heller motsatt effekt og tente meg ganske mye. Jeg minnet meg selv på at jeg kom til å spille bra golf igjen. Men det tok lenger tid enn jeg hadde trodd.

– Hva er forskjellen i spillet ditt nå og for to måneder siden?

Kristian Krogh Johannessen tok tak i spillet i sommer. Nå ser sesongen langt lysere ut enn for noen uker siden.(Foto: Benjamin A. Ward/Norsk Golf)

– Jeg har blitt mye bedre fra tee. Når man slår fra fairway, er det mye lettere å spille på seg selvtillit. I starten av sesongen gjorde jeg oftere birdie da jeg var i fairway, men til gjengjeld var jeg ikke like ofte i fairway. Jeg måtte spille aggressivt fordi jeg måtte redde meg inn etter bogeys. Nå spiller jeg «kjedeligere» golf.

Må starte turneringer bedre

Krogh sier den største overgangen fra Nordic League til Challenge Tour er hvor mye lavere scorer som kreves bare for å få med seg helgespillet. Han sier han fortsatt har en mental sperre de to første rundene som han jobber med å overvinne.

– Jeg føler jeg har bevist for meg selv de siste ukene at jeg kan kjempe om seier snart, men jeg sliter fortsatt med å ha et fokus på at jeg skal kjempe i toppen de første dagene. Jeg tenker litt for mye på å klare cuten, og spiller litt for konservativt i starten av turneringene. De gangene jeg har kommet topp-10 har det vært takket være godt spill i helgen. Jeg må mentalt omstille meg til å tenke på at jeg er for god til å tenke på å klare cuten. Det er i toppen jeg skal kjempe.

– Hva er målet ditt for denne sesongen?

Jeg må mentalt omstille meg til å tenke på at jeg er for god til å tenke på å klare cuten

Kristian Krogh Johannessen

– Det er det samme som det var på starten: Sikre meg en topp-70-plassering og få en god kategori for 2017, så kan jeg begynne å «jage ordentlig» neste år. Jeg ser på denne sesongen som en veldig viktig lærdom. Jeg er fortsatt ung, og forsøker fortsatt å finne ut hvilke metoder som passer best for meg.

Ukens Challenge Tour-Burnering blir uten Krogh i feltet, men har til gjengjeld en annen nordmann tilbake i aksjon. Espen Kofstad har også måttet ta det med ro de siste ukene på grunn av en skade i håndleddet. Han tar fatt på Volopa Irish Challenge sammen med Eirik Tage Johansen til torsdag.