Krogh har ligget an til opprykk fra Challenge- til europatouren i flere måneder, men etter at han nylig måtte stå over tre turneringer etter å ha skadet beinet på en løpetur, har han falt utenfor den viktige topp-20-plasseringen på touren sammenlagt.

Forrige uke kom han tilbake med en solid 20.-plass i Frankrike, og i de to første rundene av denne ukens Open de Portugal på Royal Obidos tråkket han enda hardere på gassen.

Dessverre falt han fra ledelse til åtte slag bak toppen av leaderboardet med en tung tredjerunde, og før søndagens fjerde og avsluttende runde hadde han delt 8.-plass som utgangspunkt.

Der rundet han av turneringen med 70-runde (-2), som var litt skuffende tatt i betraktning at han var fire under etter halvspilt runde.

Dermed falt han til 9.-plass (-11), åtte slag bak vinneren Marcel Schneider fra Tyskland.

Krogh blir værende på 21.-plass på Challenge Tours poengliste – én plassering utenfor den siste plassen som sikrer europatour-opprykk ved sesongslutt – og det gjenstår nå bare fire turneringer av sesongen.

Søndagens niendeplass var Kroghs sjette topp-10-plasseringer denne sesongen og hans 16 totalt i Challenge Tour-karrieren, men har ennå til gode å vinne en turnering.

For Elias Bertheussen ble det dessverre en kort uke i Portugal. Han endte én over par og misset cuten med to slag. 

Leaderboard