Etter to runder er den sympatiske veteranen hele 15 under par, men Michael Putnam og tidligere FedexCup-vinner Bill Haas er kun et fattig slag dårligere så langt.

– Jeg føler meg bra og spillet mitt føles solid. Man må holde det gående her, for man vet at det alltid kreves mange birdies i Humana Challenge, sa Kuchar etter halvspilt turnering.

PGA West, som har blitt brukt som arena for Q School ved utallige anledninger tidligere, er kjent for å tilby nærmest perfekte spilleforhold. Blant spillerne sammenlignes denne turneringen med å spille innendørs, da man sjelden kjenner så mye som et pust av vind i området rundt La Quinta og Palm Springs.

 

På en imponerende tredjeplass, 13 under par, ligger Knut Børsheims tidligere lagkamerat ved Arizona State University, Scott Pinckney. Pinckney havnet i skyggen av svensken Niklas Lemke, skotten James Byrne og vår egen Børsheim under sin tid som collegespiller, men har virkelig blomstret som profesjonell.
Ørkenbanene i La Quinta likner veldig på banene man finner i Arizona, så det er kanskje ikke så overraskende at Pinckney har fått det til å klaffe akkurat her.

En annen kjent spiller som også har spilt ved Arizona State University, eller ASU som det gjerne kalles i USA, er publikumsyndlingen Phil Mickelson. Han gjør sin 2015-debut denne uken, men må finne seg i å ligge på en beskjeden 36.plass så langt. Tidligere i år gjorde Mickelson en liten jobb som assistentcoach ved ASU, hvor broren hans Tim er hovedtrener. Bærumsgutten Mathias Lynne Schjølberg, som nå spiller og studerer ved Arizona State, fikk noen lærerike dager med Phil, som valgte å legge sesongoppkjøringen til skolens fasiliteter. «Lefty» tilbringer til stadighet tid med de fremadstormende collegespillerne ved ASU, og drysser nyttig lærdom på Schjølberg og hans lagkamerater.
 

Alt ligger til rette for en underholdende helg i La Quinta. I fjor vant Patrick Reed på 28 under par, og etter Kuchars forrykende start, er det ingen grunn til å tro at årets utgave av Humana Challenge skal bli noe dårligere.
 

Med norske øyne er det lov å håpe på at norskamerikaneren Erik Compton skal gjøre seg gjeldende i helgespillet. Etter halvspilt turnering ligger han på en sterk syvendeplass, tre slag bak lederne.