I juni i fjor åpnet Alta Golfpark sitt nye golfanlegg med kunstgressgreener. Målet var å få en så lang golfsesong som mulig. Nå merker de effekten av det. Mens uværet herjer langs kysten ligger golfanlegget i skogen på Kvenvikmoen skjermet, hvilket gjør det mulig for fortsatt aktivitet på golfbanen. Og mens det er hvitt i høyden, er golfbanen fortsatt uberørt av «Kong Vinter», melder Altaposten.no

–  Jeg synes det er ganske fantastisk. Som gammel hammerfesting synes jeg det er veldig kjekt å kunne gå her i Alta. Det er jo ikke storm her, her står jo trærne i still. Vi mente at kunstrgress på greenen ville forlenge sesongen. I år har vi virkelig sett det, sier klubbens Ole Kristensen i et intervju med nettsiden.

I følge Golf Course Superintendents Association of America (GCSAA) er kostnaden ved å vedlikeholde en naturgressgreen på 372 kvadratmeter 145 000 kroner per år. Tilsvarende kostnad for en kunstgressgreen i samme størrelse er 13 120 kroner per år. Disse tallene blir altså halvert hvis man regner med seks måneders drift. Den økonomiske besparelsen gjør at arbeidet med fairways og bane for øvrig kan prioriteres.

Les også: Værgudene spiller endelig på lag

Alta Golfklubb er ikke den eneste norske klubben med kunstgress-greener. Høyfjellsbanen Hovden Golfklubb i Aust-Agder fikk anlagt kunstgressgreener i mai 2007, noe som utvidet sesongen på banen med en måned.

– Dette gir større inntektspotensial ved flere greenfeespillere – og selvfølgelig lykkelige medlemmer, som kan spenne av seg skiene den ene uken, og gå en runde golf den neste, sa klubbens styreleder Tom Kvinlog i et intervju med Norsk Golf for et drøyt år siden.

GCSAA uteførte en spørreundersøkelse hos tilfeldig utvalgte spillere, hvor kunstgressgreenene stort sett har blitt godt mottatt. Svar som ”demper innspill meget bra” og ”raske for folk flest” er oftest å høre, mens noen mener at det krever tilvenning med rullehastighet og utfordringer ved hullkoppen.

Har du spilt på kunstgress før? Hva synes du?