Wedgen

 

Ja, det er den wedgen Bubba brukte tre slag med for å komme ut av bunkeren på Hawaii i går. Ikke den beste reklamen altså.

 

Pings nye wedge heter Glide. Den har Gorge rillene som vi liker veldig godt. Vi har også hatt sansen for Pings wedger siden de føles en anelse mer lettspilt enn mange andre. I den grad en wedge kan være tilgivende er Pings langt framme på det området.

 

Grepet på Glide er gjort 3/4 tomme lengre for å oppfordre spillere til å gripe ned for ekstra kontroll. Skaftet skal være perfekt tilpasset i forhold til vekt og balanse. Sålen kommer i tre versjoner – Standard (SS), Thin (TS) og Wide (WS). Disse tre sålene gir spillere valg som passer svingen deres og forholdene på banen.

 

SS – 47, 50, 52, 54, 56, 58 og 60 grader.
TS – 58 og 60 grader.
WS –  54, 56, 58 og 60 grader.

 

Det er altså standardsålen som har bredest utvalg. Tynn er trolig et valg for svært få, mens den brede sålen kan bli populær både som sand wedge og lob wedge.

 

Glide koster 1099,- med stålskaft og 1249,- med grafitt.

 

 

 

 

 

Driveren

 

G30 er kjent for sine tilgivende egenskaper, samtidig som den passer veldig godt også for gode spillere. Seriens eneste problem har vært litt høy spinn, og i disse lavspinntider legges slikt merke til. Derfor lanserer Ping G30 LS Tec.

 

LS står for Low Spin. Den spinner 400 rpm mindre enn en vanlig G30 driver. Det er ganske bra tall, noen vil nok merke det ganske godt på lengden. Tyngdepunktet i LS Tec er fremdeles langt nede men ikke like langt bak som i standardmodellen. Vi har lært oss nå at tyngdepunkt lengre fram gir lavere spinn, men også at driveren blir mindre tilgivende dersom det skyves for langt fram. G30 LS Tec skal ha beholdt mye av de tilgivende egenskapene.

 

Pings justering gir deg +/- 1 grad å leke med. I dag er kke det spesielt mye, men muligheten er der for dem som ønsker det.

 

 

 

 

Standardskaft er Pings eget TFC419D. Alternativt deres tourskaft Tour 65 eller Tour 80, som begge skal bidra til lavere spinn og mer stabilitet med sin ekstra tyngde.

 

Veiledende pris er 2995,-.

 

Driverfamilien G30 består nå av tre modeller. LS Tec for dem som vil ha lavere spinn, SF Tec for spillere som sliter med slice og standardmodellen som passer de aller fleste meget godt. Denne utviklingen av G-serien er med stor sannsynlighet et sikkert tegn på at i-serien forsvinner. G-produkter med tourpreg vil overta, i tilfelle et helt korrekt trekk.

 

G30 LS Tec er helt lik standard G30.