Det avslørte Tutta selv under pressekonferansen i forkant av ukens LPGA Taiwan Championship.

 

Leadbetter og Tutta startet å jobbe sammen i midt i 2008-sesongen. Leadbetter overtok stafettpinnen etter trener Gary Gilchrist, og Tutta har siden den gang vunnet hele 12 turneringer på LPGA- og Europa-touren.

 

Denne uken passerte Tutta imidlertid ett år siden forrige seier. Bare to uker etter å ha avsluttet sitt toårige samarbeid med caddie Brian Dilley, går nå også Tutta og 62 år gamle Leadbetter hver til sitt.

 

– Jeg jobber ikke lenger med David. Det er en tid for alt, og timingen var riktig. Jeg føler meg veldig bra, og er veldig lykkelig både på og utenfor banen. Dette er vel en del av livets sirkel som golfspiller, fortalte Tutta under onsdagens pressekonferanse, og fortsetter:

 

– Han er fortsatt en god venn av meg. Jeg følte det var på tide å få inn ny energi fra et nytt perspektiv. Han har vært en fantastisk støttespiller gjennom hele min karriere, og jeg er stolt av å kunne si at jeg har jobbet med David. Han lærte meg mye, men som jeg sa er det på tide å gå videre, sier Tutta, som går langt på vei i å antyde at hun ga engelskmannen sparken.

 

Det har vært en rekke utskiftninger i Tuttas stab de siste årene. Siden 2010 har hun hatt både Terry McNamara, Dave Brooker, inntil nylig Brian Dilley, og nå Mike Scott på bagen. På managerfronten gikk hun fra Jan Ove Nystuen til bardomskamerat Kevin Skabo i slutten av 2011, et samarbeid som ble avsluttet bare et drøyt år senere. I februar 2013 opprettet Tutta management-selskap, som Geir Olav Killingstad har hatt ansvar for siden.

 

På trenerfronten har det vært mer stabilt, men nå er også det kapittelet lukket.

 

David Leadbetter har vært en av tourens største trenernavn siden 80-tallet. Han ble verdenskjent da han bygget om svingen til sin «kronjuvel» blant tidligere elever, Nick Faldo, som senere vant seks majorturneringer.

 

Hans imponerende liste over tidligere og nåværende spillere inkluderer navn fra Nick Price, Greg Norman, og Ernie Els til Michelle Wie og Charles Howell III. Leadbetter er også fast spaltist med månedlige golftips i verdens mest leste golfmagasin Golf Digest.