Franske Levet har vært med på golfsirkuset i en mannsalder, men de siste årene har triumfene uteblitt for 42-åringen. Søndag kunne han endelig juble for en svært populær seier i sitt hjemland Frankrike. Han var til slutt ett slag foran Thorbjørn Olesen og Mark Foster.

Levet var tre slag etter teten før siste runde, og mens spillere som James Morrison og Martin Kaymer ikke klarte å utnytte gode plasseringer før siste 18, holdt Levet hodet kaldt. Dermed kunne han innkassere sin femte triumf på Europatouren og en prissjekk på 442.000 pund.

Levet, som mange tror kan bli Ryder Cup-kaptein i 2018 når turneringen går av stabelen på Le Golf National, var i ekstase etterpå.

– Det var helt vilt. Måten det skjedde på, var som i en drøm. Folk ropte «Allez, allez, allez» og noen av dem ropte «kaptein, kaptein». Atmosfæren var fantastisk. Jeg følte meg som en av Tour de France-rytterne på vei opp et av fjellene. Jeg hadde alle bak meg. Det var det samme adrenalinrushet som i Ryder Cup. Jeg slo ballen lengre enn jeg har gjort før, og det var den første gangen barna mine har sett meg vinne. Men jeg er ikke ferdig ennå!

Jublet altså Thomas Levet, som er den eneste franske vinneren av det franske åpne mesterskapet – med unntak av Jean-Francois Remesy (2004, 2005) – siden 1969.

Richie Ramsay endte på tredjeplass alene, mens Kaymer ble nummer fire. Det betyr at tyskeren gjeninntok tredjeplassen på verdensrankingen.

Kilde: golf365.com