Det skjedde i kun hans tredje turnering som profesjonell, etter en fantastisk avslutningsrunde på 65 slag (-7). Den 20 år gamle engelskmannen tok seg dermed forbi Rafael Cabrera-Bello som ledet før den siste runden, samt seks andre spillere og vant til slutt med to slags margin.

 

Det var også 65 slag Lewis åpnet med i årets utgave av The Open, hvilket var den laveste runden noensinne av en amatør i turneringen. Kun noen uker senere valgte han å stige inn i de profesjonelles rekker, og i sin første turnering som proff endte han på tiendeplass i Austrian GolfOpen.

 

Søndag ble det to birdies på front nine, før han virkelig skulle eksplodere på de siste ni. Her ble oppskriften fem birdies og fire par. Med to spillere på de to øverste plassene på verdensrankingen, ser det nå ut til at engelskmennene kan glede seg over nok en fremtidig stjerne. Tiger Woods behøvde fem turneringer for å ta sin første proff-seier, mens Rory McIlroy ikke vant før i sin 38. Europatour-turnering. Med seieren kunne Lewis samtidig inkassere en pen sjekk på 416 660 euro, drøye 3,2 millioner kroner.

 

– Jeg tenkte ikke på pengene, jeg tenkte på å vinne. Jeg har en lang vei igjen, og jeg er langt fra den spilleren jeg ønsker å være, sa unggutten, som gjorde hele 22 birdies og kun en bogey på sine siste 52 hull i turneringen.

 

Med syv hull igjen å spille lå Lewis og vaket på syvendeplass, men med et sent birdie-rush kombinert med at Peter Hanson, Christian Nilsson, Felipe Aguilar og Cabrera-Bello alle fant vannet mot slutten var Lewis plutselig på toppen av leaderboardet. En time etter å ha signert scorekortet kunne han løfte armene i været.

 

Lewis startet uken som nummer 234 i Race to Dubai, og var forberedt på å spille Q-school i desember. Nå er han garantert to sesonger med fulle spillerettigheter på touren.

 

– Jeg hadde ikke trodd dette i det hele tatt. Jeg gruet meg virkelig til Q-school på slutten av året, men nå slipper jeg det, sier Lewis som nå er innenfor topp-60 i Race to Dubai, og dermed innenfor grensen av de som får spille sesongfinalen.

 

Neste turnering på europatour-programmet er Castello Masters. Den spilles på Club de Campo del Mediterraneo i Spania.

 

Høydepunkter

 

 


 

Kilde: europeantour.com