Tekst: Ann-Sophie Stene

Langs kysten av Costa Brava

I denne delen av Spania snakkes det katalansk, og innbyggerne nyter sterkt sin nære forbindelsen til Frankrike og det provençalske. I tillegg til regionens 38 golfbaner selvsagt. Det glitrer minst like sterkt i sølv her som på den mer kjente solkysten.

Følges hovedveien fra flyplassen i Barcelona nordover mot Girona, ligger ni baner som perler på en snor mellom Pyreneene og Middelhavet. Emporda er en av de mer kjente golfdestinasjonene. Inneklemt mellom småbyer som Peratallada og fiskesamfunnet lÈstartit åpnet klubben banene Links og Forest allerede i 1990.

Et snev av skotske heier

Navnet skjemmer ingen, og det gjør heller ikke Links. Designeren Robert von Hagge er amerikansk, men her oppleves de skotske, bølgende utfordringene fullt ut.

Vann kommer ofte i spill, banen er åpen slik at spillerne kommer tett på hverandre når hullene krysses, og hotellet og klubbhuset er skjenket med uteserveringer der en kan titte på både utslag fra første tee og innspillet over vannet på hull 18.

På kongleslang i Forest

Forest er en annen historie. Her går spilleren ofte i ensom majestet gjennom skogen og nyter synet av flere hundre år gamle rett ut sagt vakre furutrær som rammer inn hullene. På natten robber marokkanere trærne for gigantkonglene til å fyre med. Samme arkitekt, samme resort. Men likevel to vidt forskjellige, gode opplevelser.