Pressemelding – Det tok 21 år fra den første ideen om en golfbane i Lofoten ble født av noen få visjonære ildsjeler til oppstarten av byggingen av den endelige golfbanen nå endelig har startet opp. I midten av mai startet endelig gravemaskinene på utbyggingen av en høystandards turneringsbane på Gimsøy i Lofoten. Hov, 18/5 2011. 

Utbyggingen vil skje over 2 år og inkluderer bygging av 9 helt nye golfhull og ombygging av 4 hull på et ca 800 måls stort areal. Hullene blir bygd spektakulært rett ved havkanten og rundt små vann lengre inn på området. Over hele banen har gjestene en fantastisk utsikt mot storhavet, midnattssola og det vakre landskapet på yttersia av Lofoten. Få om noen bane i verden har en slik spektakulær beliggenhet. Når banen nå blir fullverdig med 18 hull forventer vi en betydelig vekst i besøket til anlegget.


 

Ringvirkninger for hele regionen

Vi tror at utbyggingen vil gi betydelige positive ringvirkninger for næringslivet i regionen, spesielt for reiselivsnæringen i Lofoten. Lofoten Golf Links består i dag av en 9 hullsbane som er bygd opp steg for steg med mye dugnad og med god støtte fra lokalt næringsliv.

Vi har også lyktes å bli en kjent golfattraksjon og ble i fjor kåret til Norges mest berømte golfbane. I 2010 fikk selskapet også prisen “Årets reiselivsbedrift i Lofoten”. Utbyggingen til 18 hull skjer som en naturlig utvikling av anlegget og som det opprinnelig var planlagt.

Utbyggingen av selve banen er beregnet til knappe 24 millioner. I tillegg kommer investeringer i maskinhall, maskiner med mer slik at de totale investeringene i anlegget er beregnet til 29 millioner. Golfbanearkitekt er Jeremy Turner, mens entreprenør er amerikanske Timothy Boyette. På det meste vil 6 gravemaskiner, dumpere med mer være i sving på Gimsøy. I praksis bygges det en stor park på 800 mål med vanningsanlegg, stisystemer, dreneringer med mer. Stisystemene skal være tilgjengelige for alle og være et tilbud for alle som vil vandre langs en vakker kyststripe. Har du lyst til å se nærmere på utbyggingen får du god oversikt ved å gå opp på fjellet Hoven like ved.


 

Utbyggingen som ledd i utviklingen av et reiselivsfyrtårn i nord

Utbyggingen av golfbanen skjer som et ledd i utviklingen av Gimsøy til et nytt attraktivt reisemål i Norge. I planene er utbygging av et 80 roms stort opplevelseshotell, samt flere aktivitetstilbud knyttet til dette. Tiltakene vil skape flere titalls nye arbeidsplasser på Gimsøy. For opplevelseshotellet er det nylig satt i gang en arkitektkonkurranse med arkitektkontorer fra Norge, Sverige og Danmark. Vinneren av arkitektkonkurransen blir annonsert i slutten av juni i år.


For mer informasjon, besøk klubbens hjemmesider.