Southgate hadde en enkel putt for birdie på hull 15 i DAP Championship på søndag. Han var på dette tidspunktet én over par på runden og lå an til å komme seg tilbake på par.

Da han slo putten, hadde han imidlertid maks uflaks: et vindpust tok tak i et lite løv som lå like bak ham. Løvet traff ballen, sendte den ut av kurs, og en tydelig frustrert Southgate kunne nesten ikke tro hva som nettopp hadde skjedd.

Skaden var derimot ikke komplett riktig ennå.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Skuffet måtte engelskmannen dytte ballen i koppen for par. Eller, det var iallfall det han trodde. I stedet brøt han regel 19-1 i golfregelboken, som sier at hvis en spillers ball i bevegelse etter et slag på puttinggreenen får forandret retning av et fremmedelement i bevegelse, er slaget annulert. 

Hadde Southgate kunnet golfreglene bedre, hadde han visst at skulle få et nytt forsøk på å senke birdieputten. I stedet pådro han seg to straffeslag i det han tappet i for par.

For å gjøre vondt verre ble det ytterligere to straffeslag på Southgate da han ikke førte ned de to straffeslagene på hull 15 på scorekortet. Med to straffeslag ekstra for å ha ført feil score ble dermed det som burde ha vært en enkel birdie, plutselig til en «snømann», åtte slag, på scorekortet.

PGA.com skriver at Southgate i tillegg gjorde bogey på hull 17 og trippelbogey på hull 18, og den endelige scoren ble til slutt 79 slag, ni over par.

Det kan vise seg å bli fryktelig kostbart, for Southgate startet turneringen på niendeplass på Web.com Tours pengeliste. Etter søndagens tabbe raste han nedover pengelisten til 20.-plass, og dermed har han kniven på strupen på seg i årets siste turnering som spilles nå til helgen. Det er nemlig topp-25 på pengelisten som sikrer spill på PGA-touren i 2018.

Så da gjenstår det bare å se hvor ond sans for humor golfgudene egentlig har!