Skuffende norsk sistedag i EM

Mia Sandtorv Lussand har dominert på norsk jord denne sesongen. Denne helga ble hun beste nordmann i EM.

Mia Sandtorv Lussand (Fana GK) greide ikke å følge opp den flotte innledningen av European Ladies’ Amateur Championship. Før lørdagens finalerunden på bergenseren på delt 9.-plass, bare seks slag bak lederen Sara Kjellker fra Sverige.

En topplassering var med andre ord innen rekkevidde for Lussand, men lørdagen ble i så måte en skuffelse. Runden på 76 slag var Lussands klart dårligste i turneringen, og førte til et aldri så lite ras på resultatlisten, femten plasser ned på resultatlisten, fra 9.- til 24.-plass.

Det var til slutt svenske Ingrid Lindblad som kan kalle seg europamester etter å ha vunnet turneringen som ble spilt på Royal Park I Roveri i Italia. Med en totalscore på -12 vant svensken tre slag foran tyske Alexandra Försterling.

Julie Boysen Hillestad var fredagens store navn, da hun klinte til med en runde på fem under par som løftet henne hele 64 plasser opp til riktig side av cutgrensen og delt 28.-plass. 67-runden var fredagens laveste score i Italia, men hun greide ikke å følge opp på lørdag.

En finalerunde på 75 slag tok Hillestad elleve plasser ned på resultatlista, og delt 39.-plass totalt.

Sandtorvs lagvenninne fra Fana, Silje Torvund Ohma, leverte best av de norske på lørdag. Ohma avsluttet EM slik hun startet mesterskapet, med en runde på 73 slag. Det tok Ohma ni plasser opp, til 46.-plass.