Drøbak-golferen startet dagen med bogey på hull 10, hans første hull for dagen, men så seg aldri tilbake etter å ha svart med eagle hullet etter. Da runden var omme var det kommet ytterlige ni birdies på scorekortet.

 

Fire av dem kom på de fire siste hullene.

 

Dermed slo han den gamle banerekorden som var på åtte under par, og enda viktigere – han har skaffet seg liten hvilepute på toppen av leaderboardet.

 

Han ligger nå femten under par sammenlagt, fire slag foran nærmeste utfordrer Petter Mikalsen (Stavanger GK). 

 

– Det funket bra i dag, dette er nok min beste runde noensinne! Jeg leste i går at banerekorden var minus åtte, så tenkte litt på det ute på banen. Kroppen var ikke helt med på hull 1 i dag, jeg har nok slappet av litt for mye i går og i dag. Jeg kom heldigvis ordentlig i gang da jeg chippet i for eagle hullet etterpå. Derfra begynte snøballen bare å rulle. Jeg fikk ordentlig momentum og kjørte på videre, oppsummerer Hovland runden til Norsk Golf.

 

– Taktikken for helgen er bare mer av det samme, hvor bra det ender er opp til meg. En Kongepokal hadde vært veldig kult å ha i trofeskapet!

 

Viktor Hovland er forøvrig en av to norske spillere som er plukket ut til å representere Norge i junior-OL i Kina senere denne måneden. Han reiser til Kina sammen med klubbvenninne Sandra Nordaas.

 

Petter Mikalsen gikk i ballen foran Schjølberg, og tangerte banerekorden på åtte under par. Den holdt bare i ti minutter.

 

– Jeg er veldig fornøyd. Det startet litt tregt, men kom godt i gang etterhvert. Veldig deilig med en bogeyfri runde, sier Mikalsen til Norsk Golf.

 

Mikalsen er hjemme på sin første sommerferie som collegegolfer. I fjor høst gjorde han som Espen Kofstad, Tonje Daffinrud og klubbkamerat Ole Ramsnes har gjort før ham og ble student ved Denver University. Det første året har gitt blandede opplevelser.

 

– Det har gått veldig opp og ned. Jeg har spilt veldig dårlig til tider, men jeg har spilt mye bedre etter jeg kom igjen. Jeg har lagt ned mye bra arbeid sammen med treneren min. Det var en stor overgang å bli collegegolfer, mange nye inntrykk å vende seg til, men jeg er optimistisk for neste sesong, sier Mikalsen.

 

Til helgen er det meldt regnvær på Tyrifjord GK. De to første rundene har vært preget av strålende spilleforhold, en bane i topp stand, og det eneste som har regnet har vært birdies.

 

– Det er viktig å ikke la seg stresse når mange scorer lavt. Det er noen hull der ute, spesielt par-5-hullene der man føler man taper mye til feltet når man gjør par, konkluderer Mikalsen.

 

Slaget bak Søbstad følger Alexander Søbstad (Byneset GK) på ti under par. Lederen før dagens runde, Kristian Krogh Johannessen fulgte opp sin 64-runde med 71 slag fredag, og ligger nå på fjerdeplass seks bak Hovland.

 

NB! Mathias Lynne Schjølberg stod for ukens slag med hole-in-one på det 14. par 4-hullet. Les om det spektakulære slaget her.