Det har vært noen tøffe sesonger for Caroline Martens som har slitt med flere alvorlige skader og sykdommer. I 2016 ble store deler av sesongen ødelagt av en skade i ankelen, og i fjor ble hun satt ut av spill med et alvorlig tilfelle av kronisk hjernehinnebetennelse.

Denne sesongen har hun endelig fått spilt et fullt turneringsprogram på Ladies European Tour, men på grunn av de helsemessige utfordringene har hun ikke hatt mulighet til å trene mye mellom turneringene. Dermed klarte hun ikke å beholde kortet på europatouren, og hun meldte seg heller ikke på den tøffe q-school-kvalifiseringen, som spilles over fem runder fra og med søndag.

Nå skriver hun på Instagram at hun trenger en pause fra golfen for å komme tilbake i form.

«2018 og 2018 har definitivt vært en kontinuerlig kamp i motbakke, både på og utenfor golfbanen. Det har vært tøffere enn jeg hadde trodd. Etter å ha blitt syk med hjernehinnebetennelse i april 2017 har konsekvensene vært større og veien tilbake mye lengre enn jeg hadde antatt. Jeg har forsøkt mitt beste for å bli helt frisk og spille igjen i 2018, men jeg klarte ikke dette. Helsen har blitt mye bedre, men ikke bra nok, og spesielt ikke nok til å spille på dette nivået riktig ennå. Derfor vil jeg bruke de neste månedene på å fokusere på helsen min, slik at jeg kan bli meg selv igjen. Hvis det betyr at jeg kan spille fantastisk golf igjen også, ville det vært en velsignelse, ettersom det ikke er noe jeg elsker mer! Så jeg gir IKKE opp – jeg kommer tilbake! Men først skal jeg hvile og rehabilitere, ettersom helsen min er det viktigste jeg har».

Martens ble proff i 2010 og har konkurrert fast på europatouren siden 2014 etter at hun vant kvalifiseringen i 2013.

Selv om hun ikke blir å se i q-school-finalen som slår i gang søndag, er det hele fire andre norske spillere som skal i aksjon: Mariell Bruun (Larvik GK), Stina Resen (Oslo GK), Rachel Raastad (Haga GK) og amatøren Tina Mazarino (Kjekstad GK).