– Det er så irriterende. Den skuffelsen over å komme på jobb og se at noen har vært inne på vårt territorium, er det som er det kjipeste og mest skuffende. Dessverre er det slik at vi som driver golfbutikker, er ekstra utsatt for dette. Kombinasjonen av store verdier og ofte litt avsidesliggende butikker gjør oss til fristende mål, sier Øystein Haug, markedssjef i Ullensaker GK til Norsk Golf.

Det var Romerikes Blad som først meldte om innbruddet.

Overvåkingsbilder fra innbruddet viste to maskerte tyver som gikk målrettet til verks etter å ha brutt seg inn proshop-vinduet: i løpet av bare 53 sekunder rakk de å få med seg verdier for 40 000 kroner.

– Og hvis du regner med ødeleggelsene på bygget og kassaapparatet, er nok ødeleggelsene til sammen på over 70 000 kroner, sier Haug, og fortsetter:

– Det var tydelig at dette var noe de hadde planlagt nøye. Lørdag kveld klokken 21.28 så vi nemlig på overvåkingsbildene at det lyste en lommelykt inn i proshopen. Da de omsider brøt seg inn et døgn senere, gikk de rett til monteret med avstandsmålere og GPS-klokker, og deretter visste de nøyaktig hvilke klær de skulle raske med seg.

Tyvene tok også en bunke med gavekort fra Norsk seniorgolf, som er verdt over 6000 kroner. Nå advarer Haug andre golfklubber hvis noen personer «utenom det vanlige» forsøker å ta i bruk disse NSG-gavekortene.

– Det er ikke så enkelt å identifisere disse gavekortene, men vi vet jo at det stort sett bare er seniorer som bruker dem. Så hvis det kommer en 20-åring og plutselig vil løse inn masse gavekort hos deg, bør det ringe en bjelle eller to.

Dette er ikke første gang Ullensaker GK har vært utsatt for innbrudd, og det har ikke bare vært proshopen, men også maskinparken som har fått unngjelde.

For noen år siden investerte klubben i overvåkingsutstyr, og det viste seg raskt å være en klok investering: I 2015 brukte de overvåkingsbilder til å identifisere tyver som frarøvet verdier for nesten 200 000 kroner.

Klubben har også benyttet kameraene til å avsløre ulovlig spill på driving-rangen og spillere som snylter til seg golfrunder uten å ha betalt greenfee.

Etter innbruddet natt til mandag har Haug bestemt seg for å koble alarmsystemet direkte opp mot mobiltelefonen sin igjen.

– Vi hadde den koblet opp mot telefonen tidligere, men problemet var at den kunne gå av midt på natta bare fra bevegelsene av en liten mus. Det var litt slitsomt å plutselig få alarmmelding klokka tre om natten, men nå kommer jeg nok til å koble alarmen direkte til telefonen igjen.