Dette skulle vært den store Masters-søndagen i 2020. Men Augusta ligger folketom og øde. Turneringen er flyttet til 12.-15. november. 

– At årets Masters spilles i høst bør favorisere Rory McIlroy. Han ser ut til å spille bedre utover i sesongen, sa legenden Jack Nicklaus til Golf Channel forrige uke. Nicklaus vant selv Masters seks ganger. En major som McIlroy fortsatt har til gode å vinne.

Og McIlroy selv er enig med Nicklaus.

Annerledes Masters

– For å være ærlig, føler jeg alltid litt ekstra på forventningene når jeg drar til Augusta, den første store turneringen for året. Det er så mye hype, forklarer Rory McIlroy i Nike Golfs live-feed på Instagram søndag.

– Men jeg tror ikke at jeg vil føle det slik i år. Jeg tror jeg vil føle det annerledes, og det ser jeg fram til. Det kommer til å bli et annerledes Masters, og personlig, egoistisk sett, er det kanskje det jeg trenger for å vinne den grønne jakka.

Høstspilleren Rory

McIlroy, fire ganger majorvinner, har forsøkt seg 11 ganger på Augusta. I 2011 ledet han etter tre runder før han falt ned fra toppen med en 80-runde på finaledagen. Totalt sett er hans Masters-resultater imponerende med fem Topp 10-plasseringer på de siste seks startene.

Men Nickalus har rett. Rory er skarpest når høsten kommer.

  • Ni av 18 PGA Tour-turneringer er vunnet etter 1. august
  • Bare tre ganger har han vunnet på touren før april
  • To ganger har han vunnet PGA-mesterskapet i august
  • To ganger har han vunnet FedExCup i september
  • Fire av fem ganger har han vunnet Ryder Cup (11-9-4 individuelt)

Kaldere i lufta

Nå er store deler av golfåret flyttet til høsten 2020, som også inneholder en ny Ryder Cup. Går alt nå etter planen, og korona-pandemien slipper taket, er det mye som taler for en stor Rory-høst.

Og øverst på ønskelista står Masters, den eneste majoren han mangler.

– I november er også Augusta annerledes, sier langtslående Rory McIlroy.

– Det blir kaldere i lufta. Banen kan spilles veldig lang. Den er lang allerede, men temperaturfallet vil gjøre at den oppleves enda lengre. Jeg håper at vi har spilt både Ryder Cup og to majors innen vi kommer dit. Da er vi alle i gjenge og i god flyt.