Kaptein Paul McGinley får velge tre spillere til Europas Ryder Cup lag i 2014. De andre ni plassene fordeles på fire fra den europeiske Ryder Cup rankingen og fem fra verdensranking. Spillerne plukker poeng fra og med Wales Open på Celtic Manor 5-8.september.

 

– Jeg har beholdt kriteriene Olly hadde for Medinah. Den eneste endringen er at jeg har økt fra to til tre kapteinsvalg. Dette gjør jeg for å få litt ekstra fleksibilitet. Forhåpentligvis sikrer dette at vi har de rette spillerne for å møte utfordringen på Gleneagles.

 

Fra 1979 har Europa hatt tre kapteinsvalg 7 ganger og to 10 ganger. I 1983 var alle tolv kvalifisert basert på ranking. Å velge tre spillere blir sett på som en stor fordel i dag. Noen utmerker seg som strålende lag- og matchspillere men kan forsvinne litt ned på de jevne rankinglistene. Tom Watson og USA har også tre kapteinsvalg.

 

Vi møtte Paul McGinley i november 2012 og snakket om Ryder Cup. Da var han favoritt til å bli valgt som kaptein. Han har sterke følelser for Ryder Cup og unik innsikt i hva som får et europeisk lag til å fungere. Det passer perfekt å la ham velge tre spillere.