Hvis du lurte på hvor stor fordel det er å være lommekjent på Augusta National, les dette:

 

Rory Mcilroy var bare tre slag bak teten etter første runde av årets Masters, men ble hektet helt av i tetkampen etter en skuffende 77-runde, og startet lørdagen sist av alle spillerne som klarte cuten.

 

Dermed startet han i lørdagens første flight, og for at oppsettet skulle gå opp fikk den tidligere verdenseneren valget mellom å spille alene, eller med en markør.

 

Han valgte det sistnevnte, og dermed fikk det 51 år gamle klubbmedlemmet Jefferson Knox muligheten til å spille med McIlroy. Og Knox møtte tydeligvis ikke opp bare for å føre scoren til McIlroy – han slo ham med ett slag, med 70 mot McIlroys 71!

 

– Han spilte akkurat som om han var med i The Masters, sa en overrasket men smilende McIlroy etter runden, i følge golf.com.

 

Selv om han nok ikke hadde forventet mye konkurranse fra Knox, var det nok mange av Augustas medlemmer som visste at McIlroy kunne få seg en overraskelse. Knox holder banerekorden fra medlemsutslaget, etter en 61-runde (!) i 2002. Og han kjenner Augustas mystiske og skjulte helninger bedre enn de fleste andre.

 

– Han kjenner stedet veldig godt, og kommer seg rundt her. Jeg tror jeg aldri har sett noen putte så bra på disse greenene som han. Det var virkelig imponerende. Jeg vurderte nesten å spørre ham om han kunne lese noen av mine putter!, sier McIlroy.

 

Dette er det 12. året på rad Knox spiller rollen som «stand-in» i The Masters. Det som skjedde med McIlroy var langt i fra noen bagatell. I følge golf.com har han gitt PGA Tour-spillere bank flere ganger.

 

– Pappa var gira da han fant ut at han skulle spille med Rory. Han gikk og la seg halv ti i går kveld, og sa han ikke var nervøs. Men jeg merket at det var han, forteller Knox sin sønn, Lee Knox til golf.com.

 

Knox ledet med tre slag over Mcilroy før det siste hullet, men avsluttet med bogey mot McIlroys birdie.

 

– Jeg trodde et øyeblikk at han kom til å være diplomatisk og treputte det siste hullet for å dele med meg!, ler McIlroy.