I 2016 er golf tilbake på OL programmet for første gang på over 100 år. Der har verdensener Rory McIlroy valget mellom å representere enten Storbitannia eller Irland.

 

I september indikerte 23-åringen at han vil spille for Storbritannia, da han sa han «alltid har følt seg mer britisk enn irsk».

 

Noen dager senere angret han kommentaren, og sa han ikke hadde fattet noen avgjørelse ennå, fordi han var i en «ekstremt sensitiv og vanskelig posisjon».

 

De olympiske lekene i Rio er fortsatt noen år unna, men McIlroy er bekymret for å såre folk uansett hva han måtte velge. I en BBC-dokumentar som ble sendt torsdag kveld, sa Mcilroy:

 

– Med tanke på hvor jeg er fra, befinner jeg meg i en veldig kinkig situasjon. Jeg føler meg nord-irsk, og som nord-ire har man så klart en tilknytning til Irland og til Storbritannia. Dersom det var et nord-irsk lag ville jeg spilt for Nord-Irland. 

 

– Å spille for et lag eller det andre – eller ikke spille i det hele tatt fordi jeg vil skuffe så mange. Det er mine tre valgmuligheter som jeg vurderer veldig nøye, forklarte McIlroy i TV-intervjuet.

 

Vil McIlroy gjøre det riktige om han trekker seg fra turneringen, eller er det feigt av ham å ikke velge et lag? Bruk kommentarfeltet under og si din mening.