Mickelson, som historisk sett ikke har gjort det spesielt bra på linksbaner, ble i fjor den første spilleren noensinne som vant linksturneringene Scottish Open og The Open i en og samme sesong. I år legger også Rory McIlroy sin The Open-oppkjøring til Skottland.

 

– Dette blir første gang jeg spiller Royal Aberdeen. Det er en fantastisk linksbane med mye historie, og jeg gleder meg virkelig til utfordringen. Å spille konkurransegolf på en linksbane vil bli en perfekt oppkjøring til The Open uken etter, sier McIlroy ifølge golf365.com, og fortsetter:

 

– Jeg kan ikke tenke meg en bedre forberedelse til The Open, spesielt på en så anerkjent bane som Royal Aberdeen. Det blir mange likheter til spillet jeg tar med meg til The Open.

 

Phil Mickelson kommer også tilbake til Skottland for å forsvare fjorårstriumfen. McIlroy ser frem til et sterkt startfelt. Scottish Open pleier å være en av turneringene på Europatour-kalenderen med flest innslag fra PGA-touren.

 

– Feltet kommer til å bli veldig sterkt. Da Phil vant «the double» i fjor innså jeg at Scottish Open er en mer enn god nok forberedelse til The Open. Han viste at det er mulig å vinne begge ukene.

 

– Det var logisk for turneringen å returnere til en klassisk linksbane. Man kan trene så mye man vil på linksbaner, men det er ikke før man tester ut spillet i turnering man vet om man er klar for utfordringen. Det er så viktig å bli matchet i konkurransesammenheng på en genuin og utfrodrende linksbane, konkluderer McIlroy.

 

 

 

Banepresentasjon av Royal Aberdeen