Nord-irens interesser blir nå tatt hånd om av nyoppstartede Rory McIlroy Incorporated.

 

Den tidligere verdenseneren har falt til sjetteplass på verdensrankingen etter en skuffende sesong. McIlroy ble en del av Horizon Sports for to år siden etter å ha skilt lag med Chubby Chandler og International Sports Management.

 

Les også: – Jeg har ikke vunnet nok

 

McIlroy forlot ISM bare fire måneder etter å ha vunnet sin første major med åtte slag under U.S. Open på Congressional i 2011. Hans overgang til Horizon medførte at han havnet i samme stall som sin gode kompis Graeme McDowell. Nå har McIlroy imidlertid sett behov for en endring igjen.

 

«Rory McIlroy bekrefter at han har termintert sin kontrakt med Horizon Sports Management. Detaljene tas hånd om av advokatteamet A&L Goodbody i Dublin, Irland. Golferens interessert vil fra nå av bli tatt hånd om av Rory McIlroy Inc (RMI). Administrerende direktør blir aktuar Donal Casey som har lang fartstid med direktørerfaring. The Rory Foundation blir ledet av Barry Funston, en forretningsmann som i lang tid har vært venn av McIlroy-familien. Begge vil være en del av RMI sitt styre, sammen med Gerry McIlroy (Rorys far).» heter det i en pressemelding på Rory McIlroys nettside.

 

Suzann Pettersen etablerte eget management tidligere i år, etter å ha brutt sitt samarbeid med manager Kevin Skabo. I ettertid har hun startet sitt eget managementselskap Suzann Pettersen Management, som ivaretar Tuttas interesser i Norge, og forvalter hennes sportslige engasjement, hennes samarbeidsavtaler og hennes investeringer. Managementet ledes av Geir-Olav Killingstad.

 

Tutta er for tiden i forhandlinger med utstyrsgiganten Nike om en fornyelse av kontrakten, en avtale som kan bli tidenes største utstyrsavtale for en norsk idrettsutøver

 

Rory McIlroy ble på sin side presentert som Nike-spiller på starten av sesongen, etter å ha signert en gigaavtale verdt over 120 millioner kroner årlig.