Lee Westwood startet uken som verdensener i fjorårets BMW PGA Champinship på ærverdige Wentworh Club utenfor London. På søndagen ble det omspill mot daværende verdenstoer Luke Donald, som dyttet ‘Westy’ ned fra tronen etter et dramatisk omspill.

 

Nå krysser McIlroy fingrene for at han møter de to engelskmennene til kamp denne helgen.

 

– Man kunne ikke skrevet et bedre manus for fjoråret, da verdenener- og toeren delte ledelsen etter 72 hull, og avgjorde det hele i omspill. Luke fortjente å vinne fordi han slo et fantastisk innspill og senket birdieputten. Det var en herlig avslutning, og jeg vil gjerne ta del i en slik innspurt i år, forteller McIlroy.

 

Dette blir hans første Europatour-turnering noensinne med status som verdensener. 

 

– Jeg har ikke spilt i Europa siden Alfred Dunhill i fjor, så det er godt å være tilbake. Det ligger an til å bli en flott uke. Det er et sterkt startfelt på en veldig bra bane. Det har blitt gjort noen endringer på banen som jeg mener har gjort den mye morsommere å spille. Jeg tror vi vil se litt lavere scorer, noe fansen kommer til å sette pris på. Værmeldingen ser også veldig bra ut, så vi kunne ikke ha bedt om noe mer enn det.

 

McIlroy mener det er et tegn på hvor sterkt europeisk golf står i dag at verdens tre beste spillere, i tillegg til 14 major-vinnere stiller til start på Wentworth.

 

– Europa-touren har bare blitt sterkere og sterkere de siste årene, konkluderer han.

 

(Kilde: europeantour.com)