Det var Kevin Chappell som kalte Merion en vanlig tour-turnering på steroider etter å ha vunnet U.S. Amateur-mesterskapet der i 2005. For selv om banen er kort, er den alt annet enn enkel.

 

Merion måler i år 6397 meter, noe som gjør den til den første U.S. Open-banen på under 6400 meter (7000 yards) siden Shinnecock Hills i 2004. Også den målte 6397 meter. Til sammenligning måler Miklagard Golfklubb på Kløfta 6 765 meter fra back tee, nesten 370 meter lenger.

 

Men ikke la deg lure av den korte lengden på Merion. Et av par 5-hullene er på 574 meter. Den har et par 3 på bare 105 meter. Ingen av de andre par 3-hullene er på under 220 meter.

 

Den største utfordringen denne uken blir imidlertid roughen.

 

– Roughen er lengre enn jeg noensinne har sett. Man kan ikke få gresset til å vokse mye på fire dager, men man kan klippe det. Men jeg tror ikke de kommer til å gjøre det, sier U.S. Open-vinneren fra 2006, Geoff Ogilvy til golf.com. 

 

Les også: Lover knalltøff U.S. Open

 

Forrige uke la Justin Rose sin caddie ut et bilde (til høyre) av hvordan roughen rett utenfor fairway ser ut. Det gir et godt bilde av hva spillerne har i vente. Rory McIlroy misset fairway med et par meter på en av sine innspillsrunder forrige uke. Han fant ikke ballen. 

 

Runden starter tøft, men når de seks første hullene er gjennomført begynner endelig birdiemulighetene å komme. Fra det 7. til det 13. hullet følger en strekning av korte hull, der det lengste par 4-hullet måler «bare» 368 meter.

 

Banesjef på Merion, Mike Shaffer fortalte til lokalavisen Philadelphia Inquirer for to måneder siden at han ønsket å gjøre banen så vanskelig som overhodet mulig før turneringen.

 

Han krysser fingrene for at sola skal tørke ut greenene og gjøre de betongharde, men han ser ikke ut til å få viljen sin.

 

Det har allerede vært mye nedbør i området den siste tiden, og det er meldt fortsatt regnvær de neste dagene. Bare på torsdag er det meldt over 30 mm nedbør.

 

Kevin Chappell tror vinnerscoren kan ligge nærmere ti under par dersom banen holder seg myk.

 

– Det er for mange wedge-innspill, sier Chappell og refererer til strekningen midt i runden.

 

Geoff Ogilvy er på sin side ikke enig.

 

– Jeg tror det kommer til å bli lave runder, men jeg tror ikke vinnerscoren blir lav. Det krever mye å vite hvilke linjer man skal slå ballen. På ti av hullene har man ikke spesielt god anelse om hvor man bør sikte. Det er mange spesielle utslag. De som driver best kommer til å gjøre det bra denne uken. Ikke rettest, men best, forklarer australieren.

 

Les også: Finn én feil: Slik blir U.S. Open-pinnene

 

Hvilke turneringer synes du det er morsomst å følge på TV? Når spillerne peprer flaggene på jakt etter birdies, eller turneringer hvor det må jobbes hardt for hvert eneste par?

 

Vinnerscore ti siste U.S. Opens

 

2012: +1 (Webb Simpson, Olympic Club)

 

2011: -16 (Rory McIlroy, Congressional Country Club)

 

2010: E (Graeme McDowell, Pebble Beach)

 

2009: -4 (Lucas Glover, Bethpage State Park)

 

2008: -1 (Tiger Woods, Torrey Pines Golf Course)

 

2007: +5 (Angel Cabrera, Oakmont Country Club)

 

2006: +5 (Geoff Ogilvy, Winged Foot Golf Club)

 

2005: E (Michael Campbell, Pinehurst No.2)

 

2004: -4 (Retief Goosen, Shinnecock Hills Golf Club)

 

2003: -8 (Jim Furyk, Olympia Fields Country Club)

 

(Kilder: golf.com/wikipedia.com)