Av Erik Pettersen:

 

Søndag gikk Espen Kofstad sin beste runde med 68 slag og fire under par for dagen. Det betyr at han gjorde opp for den litt svake runden på lørdag, og Espen klatret 21 plasser til 14. på leaderboardet.

 

Losby-spilleren startet veldig bra med tre birdies på de fire første hullene, og i løpet av runden ble det ytterligere to birdies og én bogey.

 

– Jeg spilte bra golf denne uken. Spillet kommer seg. Nå skal jeg jobbe med lengden på greenene i noen dager, så er jeg klar for neste uke, skriver Norges eneste Europatourproff på Twitter.

– Og jeg må si at jeg elsker å spille golf i Italia!! Virker som at jeg alltid spiller bra her, legger han til.

 

I løpet av forårssesongen tok han to seiere på Challengetouren, begge på italiensk gress.

 

Det ble en god lønningsdag for Kofstad, som kjemper for å komme blant de 110 beste på pengelisten og dermed beholde Europatour-kortet. 14. plassen gir ham 22.500 euro og etter denne uken ligger han på 137. plass med 128.529 innspilte euro så langt. Det er fremdeles drøyt 80.000 euro opp til sikker plass.

 

Franske Julien Quesne vant turneringen på 12 under par.

 

___________________________________

 

Av Erik Pettersen:

 

Espen Kofstad lå på 16. plass før lørdagens tredjerunde av 70° Open d’Italia Lindt. Med 70 og 69 slag på de to første viste Espen nok en gang at han fortjener å være med i helgespillet. Tredjerunden var dessverre ikke like solid.

 

Espen startet dagen med bogey på det første hullet, et par 5-hull som har gitt birdie på begge åpningsrundene. Etter de første 11 hullene var han 4 over for dagen og ting så veldig mørkt ut for Losby-spilleren. Heldigvis klarte han å sette inn et ekstra gir med tre birdies på slutten.

 

– Gjorde godt å komme tilbake og forhindre katastrofe i dag. Tid for å trene litt for å finne tilbake til den gode følelsen igjen, skrev 26-åringen på Twitter etter runden.

 

Etter tre runder ligger Espen nå på 35. plass med fire under par totalt. Han har kun tre slag opp til en topp 10-plassering, men det kan se vanskelig ut å klatre hele veien til toppen på én runde. Australske Marcus Fraser tok ledelsen lørdag med sin 68-runde.

 

___________________________________

 

Runde 2

 

Den berømte andrerunden til Espen Kofstad er historie. 69 slag (-3) var ett slags forbedring fra gårsdagens brukbare åpningsrunde. Og i dag gjorde han det med et rent scorekort. 3 x birdie og null tapte slag. De fire par 5 hullene på Golf Club Torino ble godt utnyttet. Birdie på tre av dem er veldig bra. I morgen satser vi på at han kombinerer dem med noen toere og treere på scorekortet.

 

Sjansen til en bra utbetaling er der absolutt. -5 totalt holder til T16, tre slag bak ledertrioen Thornton, Aguilar og Francesco Molinari. De langtslående kanonene Colsaerts (-8) og Quiros (-6) er også med i toppen. Viasat Golf sender direkte fra Italian Open kl.12.00 og i opptak kl.21.30 på lørdag. Søndag er tidspunktene 12.30 og 00.00.

 

 


 

Runde 1

 

Losby-golferen er tilbake i Italia, hvor han tok sine to seiere på fjorårets Challenge Tour. Torsdag fikk han nok et hyggelig gjensyn med Italia, takket være en åpningsrunde på to under par (70).

 

Det holder til en delt 17. plass så langt, fem slag bak tet-trioen Ricardo Gonzalez (Argentina), Nicolas Colsaerts (Belgia) og Maximillian Kieffer (Tyskland). Mange spillere er fortsatt ute på banen.

 

Kofstad gjorde solide seks birdie i løpet av runden, men også fire bogeys.

 

– Jeg spilte ikke bra. Jeg slo hit og dit, men er dritgod når jeg først er i fairway, sier Kofstad til Norsk Golf.

 

Kofstad skrev på sin Twitter-konto etter runden at han var «stiv og støl som en huggorm». Han bekrefter overfor Norsk Golf at det heldigvis er snakk om den trøblete nakken som har plaget ham de siste par månedene.

 

– Neida, bare stiv i kroppen, sier han.

 

Etter ukens turnering gjenstår tre turneringer av Kofstads sesong. Takket være fem klarte cuter av seks mulige de siste ukene har han klatret til 140. plass på pengelisten.

 

Det gjenstår imidlertid nesten 100 000 euro opp til den viktige 110. plassen på Order of Merit. Dermed er han helt avhengig av en topplassering i sesonginnspurten for å slippe finalesteget av Q-School på PGA Catalunya Resort i november.