– Det føles helt fantastisk! 

Marte Wold er strålende fornøyd etter at Stavanger sikret seieren etter søndagens single-runder. 

– Dette har vi ventet lenge på, det har blitt mange andreplasser nå!

Stavanger-jentene var i føringen fra første dag, og i førersetet med hele 17 slags ledelse etter lørdagen. Renate Hjelle Grimstad og Marthe Wold spilte samtlige foursome og fourball-runder for siddisene. 

– Renate og jeg har mye erfaring med å spille sammen, så det var naturlig å sette det opp på den måten. Tre av jentene er veldig unge, så først og fremst skal jentene få god erfaring med å spille store, prestisjefylte turneringer. 

 

Vilde Marie Nystrøm og Rikke Nordvik fant sin plass i manesjen søndag, og var med å sørge for at Stavanger tok gullet på -17 totalt, fem slag foran Oslo GK på andreplass. Sola tok bronsen på +2 sammenlagt. 

Knusende overlegne favoritter

På herresiden gjorde Miklagard akkurat som de ville. Tittelforsvareren var aldri i reell fare for å bli vippet av tronen, og Henrik Bjørnstad kunne juble for sitt første NM-gull på 13 år.

– Sist gang jeg vant NM var vel akkurat her, såvidt jeg husker, sier Bjørnstad til Norsk Golf etter runden. – Vi hadde et superlag i år, med unggutta Markus  Braadlie og Viktor Hovland i front, og så vi litt eldre som har gått litt bak og safet par, ler Henrik som nå skal ha noen dagers pause før neste mål. 

– Det blir Nordic League i Danmark om to uker, så nå skal jeg hvile beina noen dager, og så er det ikke så lenge til vi er i gang igjen!

Verdens fjerde beste amatør, Viktor Hovland, leverte søndagens beste runde på 66 slag, og var blid som en sol etter at gullet var sikret. 

Viktor Hovland leverte dagens beste runde på 66 slag. 

– Det er veldig moro å være med på, smiler Hovland som nå gjør seg klar for Europatour i Tyskland før alle krefter skal brukes på sesongens store mål:

– US Amateur er den største turneringen i verden, spesielt med tanke på alle mulighetene en god plassering der gir. Men først skal fire nordmenn spille på Europatouren, det er jo ikke så ofte det skjer. Forhåpentligvis kan vi spille bra, ikke bare delta, avslutter Hovland, som ble norgesmester sammen med Bjørnstad, Petter Kaensche, Markus Braadlie og Torbjørn Johansen.