Til tross for skuffende forestillinger i årets to første majorturneringer og misset cut i forrige ukes Greenbrier Classic, er Tiger Woods fortsatt bookmakernes favoritt til å vinne The Open Championship på Royal Lytham & St. Annes i Nordvest-England denne uken.

 

Tiger er tilbake i vinnersirkelen etter tre seiere på årets tour, men har også vist ustabilt spill og noen virkelig skuffende resultater. I et nytt blogginnlegg på sin hjemmeside reflekterer han over sesongen som har vært så langt.

 

Om den skuffende avslutningen i U.S. Open, og den missede cuten i Greenbrier skriver han:

 

– Jeg ledet etter 36 hull, og var i en god posisjon før helgen. På slutten av andrerunden rotet jeg vekk et par muligheter, og fikk en treg start på lørdagen. Ting gikk ikke helt min vei, og jeg kom litt ut av det. Og på en bane som Olympic så betyr litt masse. Det var ikke nødvendigvis den vanskeligste U.S. Open jeg har spilt, men det var en av de mest mentalt krevende. Man måtte forme ballen for å bare holde den i fairway. 

 

– Selv om jeg misset cuten i The Greenbrier Classic, spilte jeg ikke dårlig. Det er en fantastisk golfbane, men jeg hadde problemer med å slå riktig lengde med de korte jernene, og jeg ble aldri komfortabel med hastigheten på greenene. De var tregere enn jeg forventet. Nå er jeg fokuksert på British Open.

 

Dette blir Tigers tredje besøk til Royal Lytham i Blackpool. Som amatør delte han 22. plassen der i 1996, og fem år senere ble det 25. plass. Siden den gang har banen blitt betraktelig forlenget.

 

I tillegg har det regnet enorme mengder i Storbritannia de siste ukene, noe som gjør at banen vil spilles lengre enn vanlig. Det kan bety at Tiger må dra opp driveren oftere enn han selv liker.

 

– Været spiller en utrolig stor rolle i denne turneringen. Det blir interessant å se hvordan banen er satt opp. Den er litt annerledes enn andre Open-turneringer, for vi er ved innlandet og ikke rett ved vannet. Det har vært noen fantastiske matcher der, skriver han.

 

Ukens værmeldinger er blandede. I innspillsrundene er det meldt store mengder nedbør, før det så skal lette etter turneringsstart. Tiger veksler mellom å ha toerjern og femmerwood i bagen, og sier han tar med seg begge køllene denne uken for å prøve ut forholdene og se hva som lønner seg.

 

– Man har så mange ulike værforhold her, og man vet aldri hva som venter deg. Det er hva som gjør British Open så unikt, og det er derfor det er min favoritturnering. Det er den eneste turneringen sammen med turneringene i Australia hvor man kan bruke bakken som en venn og sprette ballen inn til green. Moderne golf er bare oppe i luften, poengterer Tiger.

 

Turneringen sendes direkte på Viasat Golf fra kl.10. torsdag og fredag, fra kl. 11 på lørdag og fra kl. 12 på søndag. Norsk Golf vil være til stede under turneringen, og kommer tilbake med mer gjennom hele uken.