Av Erik Pettersen:

Joakim Mikkelsen fikk denne uken sin debut på Web.com Tour, rekrutteringstouren for neste års PGA Tour. Det gikk ikke helt som han hadde håpet. 
 
 
Etter en svak 74-runde på torsdag, fulgte 23-åringen opp med 70 slag på fredag, to over par totalt. En klar forbedring, men det var dessverre ikke nok til å greie cutten, som gikk på 4 under. Det skjedde lite på runden til Joakim, som ikke greide å senke nok birdies for avansement. Fredag ble det 15 par, 1 eagle, 1 birdie og en bogey.
 
 
Spillmessig var det imidlertid mange lyspunkt, ifølge hjemmesiden hans.
 
 
«Det var hyggelig fremgang, han var agressiv med en driver i godlune og traff mange greener. Det ble en «nesten» runde med mye positivt å ta med seg videre.Konkludert så var det den noe rustne førsterunden som kostet han helgespillet, men nå er sesongen i gang og det er bare å fortsette å trene hardt og godt nok.»
 
 
Neste mål for Joakim, blir å kvalifisere seg gjennom mandagskvalet til Chitimacha Louisiana Open, som spilles 21.-24. mars. 

————————————–

 

 

Torsdag fikk Joakim Mikkelsen omsider sin etterlengtede debut på Web.com Tour. Turneringen spilles på Prince of Wales Country Club i Chile, og er den tredje turneringen på årets tour. Mikkelsen kvalifiserte seg til kategori på touren etter å ha spilt seg til finalesteget av fjorårets Q-School, men har de siste ukene vært usikker på når han skulle få sin første mulighet..

 

– Dette blir utvilsomt den største proffturneringen så langt i min korte karriere, skrev drammenseren i sitt blogginnlegg her på norskgolf.no mandag. Dessverre fikk han ikke den starten han hadde håpet på i Santiago.

 

Les også: Debuterer på Web.com Tour denne uken

 

Blant et felt som scorer lavt, måtte Mikkelsen to over par (74) i åpningen. Så mange som 94 spillere spillere befinner seg under par foreløpig, og sør-koreaneren Whee Kim leder på åtte under – ti slag foran Mikkelsen.

 

I følge Mikkelsens hjemmeside , skal han ha fortalt etter runden at «spillet ikke var så galt, men at han slet med lengdekontrollen og ofte slo for langt, og hadde ingen het dag med putteren. Han traff fairway på alle par 5-hullene, men gikk birdieløs av alle til tross for at han var i nærheten av greenene på to slag. Han merket godt at det var litt rustent, og trenger nok flere turneringsrunder før han kan komme opp ditt han må om han skal være med i dette sirkuset», skriver hjemmesiden.

 

Fredag slår han ut kl. 18.40 norsk tid.