Ryder Cup-veteran og tidligere kaptein Colin Montgomerie, mener europeerne skyter seg selv i foten dersom de setter opp Rory McIlroy til å spille mot Tiger Woods i singelmatch under Ryder Cup.
 
Det har vært mye prat om en mulig finaledag med en match mellom de to størsste stjernene i feltet, men Monty mener altså at Europa ikke burde «kaste bort» sitt beste kort på en Tiger i form.
Uttalelesen kommer til tross for Woods´relativt skuffende opptreden i Tour Championship sist helg.
– Jeg skjønner at golf-verdenen ønsker å se de to beste opp mot hverandre, men jeg synes likevel McIlroy bør spille mot noen andre, skriver han i et innlegg i TheTelegraph.
 
Han understreker at det naturlig nok er en fordel å ha verdens antatt beste spiller på sitt lag, men at det er en fare å stole blindt på en spiller til  vinne alle matchene sine.
Skotten mener at europeerne beviste det da Tiger tapte sin første match i 2010.
 
– Skulle jeg ønske at Rory kunne spille ti matcher istedet for bare fem? Selvfølgelig, men det samme tenkte nok amerikanerne om Tiger i 2010. De stolte for mye på ham, og da han tapte den første matchen ble laget preget av usikkerhet. Vi visste at hvis vi kunne slå Tiger, var det som å kutte hodet av slangen. Det var bare ett poeng på tavlen, men det var verdt så mye mer. Amerika tapte mye selvtillit og momentum etter dette. Det samme kan skje dersom noen slår Rory McIlroy i år, skriver han.