Siden han ble proff sommeren 2019, har Viktor Hovland spilt inn over 82 millioner kroner (!) på PGA-touren. PGA Tour er verdens soleklart mest lukrative golftour, men i årene fremover kan de vente tøff konkurranse fra nyopprettede «Premier Golf League» og den saudiske superligaen, som forsøker å lokke til seg verdens beste spillere med svimlende summer. 

(Les også Ny utbryter tour på vei – ønsker samarbeid med PGA Tour)

Nå kontrer PGA-touren med å pumpe opp sine premiebeløp ytterligere.

Ifølge Golfweek vil de totale prispengene på PGA Tour øke fra 3,3 milliarder kroner i 2021 til 3,8 milliarder kroner i 2022.

De to første turneringene i FedEx Cup-sluttspillet vil ha hver sin premiepott på 133 millioner kroner, opp fra 84 millioner, og totalt vil bonusen i FedEx Cup øke fra 533 millioner kroner i 2021 til 666 millioner neste år.

I tillegg øker PGA Tour beløpet i det nye bonusprogrammet «Player Impact Program», som belønner spillerne som har skapt mest blest i sosiale medier i løpet av året, fra 356 til 445 millioner kroner.

En anonym PGA Tour-spiller uttalte nylig til ESPN at spillere som Tiger Woods, Phil Mickelson, Rory McIlroy og Bryson DeChambeau blir kraftig underkompensert av PGA Tour hvis man sammenligner med hvor mye inntekter de genererer for touren.

Både Premier Golf League og den kommende saudi-finansierte superligaen planlegger å kompensere for dette ved å garantere alle spillerne store millionbeløp bare for å stille opp i sine turneringer. 

Flere amerikanske golfmedier melder at flere av PGA-tourens største stjerner har blitt tilbudt opp mot 50 millioner dollar hver seg for å takke ja til å være med i den saudiske superligaen, og ifølge den engelske avisen The Guardian har en spiller fra det amerikanske Ryder Cup-laget blitt tilbudt elleville 1,3 milliarder kroner for å forplikte seg til turneringsserien over en treårsperiode.

Advokatene til de største tourene jobber for tiden på spreng i kulissene for å hindre PGA- og europatour-spillerne i å melde overgang til de nye superligaene, og de fleste spillerne har vært forsiktige med å uttale seg offentlig om hvorvidt de er åpne for å skifte beite. Lee Westwood har imidlertid sagt til BBC at det kommer til å være en «no-brainer» for ham å bytte tour dersom han ble tilbudt 50 millioner dollar for å konkurrere i en ny utbryterliga.

Les også: Saudi-finansiert liga klar til våren: – Åpenbart et stort problem