Hovland fikk ikke helt den starten på 2022 han ønsket seg i helgens Sentry Tournament of Champions, hvor han endte på 30.-plass av 38 spillere – 20 slag bak vinneren Cameron Smith.

Da Official World Ranking ble oppdatert mandag morgen, klatret likevel Hovland én plass oppover listen, og han er nå rangert som den sjette beste spilleren i verden – bak Justin Thomas, Patrick Cantlay, Dustin Johnson, Collin Morikawa og Jon Rahm.

Det er Hovlands høyeste rangering noensinne.

Før Viktor Hovland var Espen Kofstads 180.-plass i 2012 den beste plasseringen en norsk herrespiller hadde oppnådd på verdensrankingen. Hovland startet sin proffkarriere i 2019 rangert som den 356. beste spilleren i verden, men brukte under en måned på å slå Kofstads rekord. Den samme høsten klatret han til topp-100 i verden for første gang, og 2. august i fjor brøt han en ny barriere da han var inne blant topp-10.

Han har imidlertid fortsatt et stykke igjen å gå for å ta igjen Suzann Pettersens prestasjoner på LPGA-touren: hun var nummer to i verden ved fire ulike anledninger og var rangert topp-10 i verden i vanvittige 436 uker fra 2007 til 2015.

Les også: De mest minneverdige øyeblikkene fra Hovlands magiske 2021-sesong