Nå er bare fem spillere i verden bedre enn Viktor!

Viktor Hovland klatret til ny bestenotering på verdensrankingen, til tross for en tung uke på Hawaii.

Publisert

Hovland fikk ikke helt den starten på 2022 han ønsket seg i helgens Sentry Tournament of Champions, hvor han endte på 30.-plass av 38 spillere – 20 slag bak vinneren Cameron Smith.

Da Official World Ranking ble oppdatert mandag morgen, klatret likevel Hovland én plass oppover listen, og han er nå rangert som den sjette beste spilleren i verden – bak Justin Thomas, Patrick Cantlay, Dustin Johnson, Collin Morikawa og Jon Rahm.

Det er Hovlands høyeste rangering noensinne.

Før Viktor Hovland var Espen Kofstads 180.-plass i 2012 den beste plasseringen en norsk herrespiller hadde oppnådd på verdensrankingen. Hovland startet sin proffkarriere i 2019 rangert som den 356. beste spilleren i verden, men brukte under en måned på å slå Kofstads rekord. Den samme høsten klatret han til topp-100 i verden for første gang, og 2. august i fjor brøt han en ny barriere da han var inne blant topp-10.

Han har imidlertid fortsatt et stykke igjen å gå for å ta igjen Suzann Pettersens prestasjoner på LPGA-touren: hun var nummer to i verden ved fire ulike anledninger og var rangert topp-10 i verden i vanvittige 436 uker fra 2007 til 2015.

Les også: De mest minneverdige øyeblikkene fra Hovlands magiske 2021-sesong

Powered by Labrador CMS