«Bedre enn Tiger»

Det kan Espen Kofstad, som første norske herrespiller siden Tiger ble proff i 1996, nå skryte av å være. I hvert fall på papiret.

Da den offisielle verdensrankingen for herrer ble oppdatert mandag morgen, spratt Espen Kofstad sitt navn opp fra 690. plass til 478. plass. Et realt «tigersprang». 

Nå er han nemlig 81 plasser høyere rangert enn Tiger Woods, som fortsetter å dale nedover rankingen i sitt skadefravær.

– Ha, ha, jævlig fett!, sier Kofstad i en kommentar til Norsk Golf på telefon fra Sverige, hvor han spiller pro-am mandag.

– Det er moro det. Fett å være ranket bedre enn Tiger. Jeg skal prøve å holde meg over han også når han kommer tilbake!, lover Kofstad.

Selv om deres to karrierer står uten sammenligning for øvrig, har de to hatt relativt sammenlignbare sesonger de siste par årene. Det har stort sett vært preget av en vond rygg og mer tid på sofaen og i trimrommet enn på golfbanen.

Nå er imidlertid Kofstad tilbake for fullt, mens Tiger fortsatt venter på sitt PGA Tour-comeback.

Søndag var Kofstad bare en hårsbredd unna karrierens tredje Challenge Tour-seier. Hans andreplass i Sveits var hans tredje topp-5-plassering for sesongen. Kofstad, som startet året helt nede på 1442. plass på verdensrankingen, har vært en av de største klatrerne i 2016. Hans byks på 964 plasser er kun matchet av fem spillere i hele verden. 

Dermed er han for alvor med i kampen om en OL-plass. Dersom han vinner en turnering eller sikrer en andreplass alene, har han etter alt å dømme sikret seg en billett til OL i Rio.