16. november 2017.

Det var sist gang vi så Suzann Pettersen i aksjon på LPGA-touren, da hun endte på 11.-plass i LPGA-finalen Tour Championship i Florida. Mye har skjedd siden den gang.

Tutta ble gravid samme vinter, og på grunn av komplikasjoner tidlig i svangerskapet ble hun tvunget til å holde seg på sidelinjen da LPGA-touren startet sin 2018-sesong.

I august i fjor ble Tutta og ektemannen Christian Ringvold foreldre til Herman Alexander, men samme høst sa Tutta under en opptreden på TV2s talkshow Senkveld at hun håpet på å være klar for LPGA-comeback til sesongstart 2019 i februar.

I januar kom dessverre nyheten om at comebacket var lagt på is, og Tutta sa hun var usikker på om hun i det hele tatt ville komme tilbake til golfbanen igjen.

– Første gang jeg tok i en golfkølle, var i USA nå i høst. Jeg hadde noen venner på besøk som var dødskeene på å spille golf. Etter å ha slått ti baller på rangen snudde jeg meg og sa: «Seriøst, har jeg drevet med det her i 20 år? Noe så kjedelig!», fortalte Tutta til TV2.

Det var lite i uttalelsene som indikerte at Tutta hadde tenkt seg tilbake til LPGA-sirkuset med det første, men nå – bare tre måneder senere – har pipen fått en annen lyd.

De siste dagene har Tutta lagt ut flere bilder på Instagram fra hennes hjemmebane Bay Hill i Orlando, der hun er i full gang med treningen igjen.

På et av bildene står hun og trener nærspill med sønnen på tilskuerplass. Senest på tirsdag la hun ut et bilde på nytt fra treningsfeltet på Bay Hill, der hun står og gjør en øvelse med to siktepinner, med bildeteksten: «Forsøker å finne igjen litt av den gode, gamle magien. Det er ikke så lett».

Norsk Golf har foreløpig ikke fått svar på våre henvendelser til «Team Tutta» om når vi kan vente å se henne tilbake i aksjon igjen, men emneknaggene #backtobusiness, #mumgottapractise og #comebacksoon overlater lite til fantasien om hvorvidt hun planlegger å komme tilbake.

(Artikkelen fortsetter under)

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tuff crowd💙 #practice #comebacksoon #orlando #backtobusiness #mumgottapractise

A post shared by Suzann Pettersen (@suzannpettersen) on Apr 18, 2019 at 11:15am PDT

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Trying to find some good old magic…. not that easy😂😂😂 #golf @dowglbi @lpga_tour

A post shared by Suzann Pettersen (@suzannpettersen) on Apr 23, 2019 at 5:37pm PDT

 

Etter å ha vært vekk fra turneringsgolf i et halvannet år er det uansett liten tvil om at hun kommer til å trenge god tid på å trene seg i form igjen.

Etter det Norsk Golf kjenner til, skal LPGA-turneringen Dow Great Lakes Bay Invitational i Michigan i juli være en aktuell turnering for comeback. Turneringssponsoren Dow har også vært en av Tuttas viktigste sponsorer de siste årene.

Det neste spørsmålet nå blir hvor god Tutta kommer til å være når hun kommer tilbake, og hvor lang tid hun bruker på å spille seg i form igjen.

Tutta har tidligere uttalt at hun planlegger å sette karrierepunktum etter OL i Tokyo i 2020, men for å komme seg dit, er hun avhengig av å være topp-300 på verdensrankingen.

For øyeblikket befinner hun seg på 305.-plass – selv om det sannsynligvis kommer til å endre seg raskt når hun kommer i gang med turneringer igjen.

(Artikkelen fortsetter under)

Catriona Matthew med sin elleve uker gamle datter etter å ha vunnet Women’s British Open i 2011. (Foto: Getty Images)

Det mangler i hvert fall ikke på inspirasjonskilder for Tutta i jakten på å finne tilbake til godt, gammelt spill. Mange LPGA-spillere har kommet tilbake etter å ha blitt foreldre og fortsatt å ha vellykkede karrierer.

Det mest kjente eksempelet er skotske Catriona Matthew, som vant Women’s British Open som 40-åring i 2009 – bare elleve uker etter at hun hadde blitt tobarnsmor.

Også på herresiden har Tiger Woods nylig bevist at det går an å komme tilbake til gamle høyder etter flere års avbrekk. Han kom tilbake i fjor vinter etter å ha tilbragt flere år på sidelinjen med skader i ryggen, men har nå klatret helt opp til sjetteplass på verdensrankingen og tok nylig sin første majortriumf på elleve år i The Masters.