Dette er første gang at 25 år gamle Thomas når toppen av verdensrankingen.

– Å bli verdensener er en fantastisk prestasjon, men å beholde den er viktigere for meg. Jeg er veldig stolt, og dette er ikke noe jeg tar for gitt. Jeg kommer definitivt til å nyte øyeblikket, men jeg må fortsette å jobbe hardt og fokusere på å gi meg selv muligheten til å vinne hver eneste uke jeg spiller, sa Justin Thomas til pressen på Sawgrass på søndag.

Dustin Johnson har vært verdensener helt siden han vant Genesis Open i februar i fjor. Han har vunnet fire turneringer siden den gang, inkludert på Hawaii i januar, men det var ikke nok til å holde Justin Thomas på avstand. Han vant fem turneringer i fjor, inkludert karrierens første majorseier i 2018. I år har han fortsatt å imponere med sitt stabile spill og har topp-25-plasseringer i alle turneringene han har stilt opp i.

Thomas blir den 21. verdenseneren siden den offisielle verdensrankingen ble innført i 1986. Tiger Woods sin rekord med 683 uker totalt på toppen av verdensrankingen kommer nok aldri til å bli slått. Nestemann på listen er over 350 uker (!) bak, Greg Norman. Dustin Johnson var på toppen i totalt 64 uker.