Nå er norsk regelbok tilgjengelig på iPhone

Den digitale versjonen av R&As offisielle regelbok er oversatt på norsk. Det blir det femte språket i verden som får oversatt regelbok til smarttelefon. Appen er foreløpig kun tilgjengelig for Apple-brukere.

Publisert

– I appen, som heter Rules of Golf, finner du en kort veiledning (side 18-25 i regelboken), etikette (side 26-29 i regelboken), definisjoner (side 30-45 i regelboken) og alle spillereglene, 1–34, sier Thore Wilhelmsen, spill- og dommerkonsulent i NGF til Norsk Golf. 

I tillegg er appen oppdatert med mange bilder og videosnutter som forklarer reglene på en enkel måte – riktignok med engelsk uttale.

Wilhelmsen berømmer Stein Jodal i NGFs faggruppe for golfregler for arbeidet med å få regelboken over på norsk.

– Han har sittet timesvis, sent og tidlig, og lastet opp den norske regelteksten til utviklerverktøyet til R&As offisielle regelapp. Dette har vært en svært tidkrevende og komplisert jobb, sier Wilhelmsen.

– Betyr dette at man nå kan kaste regelboka ut av golfbagen?

– Nei, men nå har du plutselig reglene tilgjengelig på en helt annen måte, hele tiden, uansett hvor man er. I tillegg kan man sitte og løse regelquiz, og appen har også en enkel søkefunksjon.

Appen er foreløpig bare tilgjengelig for Apples iOS-enheter. Wilhelmsen håper Android-versjonen ikke er langt unna. Det er det opp til R&A å bestemme.

– Vi har tilrettelagt for denne også, sier han.

Les også: Snart blir golfreglene enklere: Her er endringene som vil påvirke deg mest! 

Powered by Labrador CMS