Bråket fra Solheim Cup har lagt seg, og LPGA-toget ruller nå videre i Det fjerne Østen på sin årlige Asia-turné. Det var ikke bare Suzann Pettersen det stormet rundt under siste dag av Solheim Cup, men også de europeiske kapteinene fikk massiv kritikk over måten de håndterte sitasjonen på, da de stilte Tutta til veggs foran TV-kameraene.

Nå prater Karin Koch ut om «gimmie-gate», i et blogginnlegg på nationalclubgolfer.com

Hun skriver:

«Det er lett å være etterpåklok, og si at ting kunne utspilt seg annerledes med Alison Lee sin «gimmie». Det første som er å si er at alt skjedde så fort. Hvis det er noe jeg kunne gjort annerledes, ville det vært å forsøkte og roe ned situasjonen før spillerne kom til hull 18. Det ville vært bra å ha en diskusjon og prate gjennom det før man spilte det siste hullet.

Da jeg pratet med Suzann, rådet jeg henne til å gi bort det 18. hullet og dele matchen, men hun nektet. Hun er min Nr. 1, så jeg måtte støtte henne.

 

Jeg fryktet at det ville tenne det amerikanske laget i singles, og det er åpenbart at det var det som skjedde.

 

Jeg fryktet at det ville tenne det amerikanske laget i singles, og det er åpenbart at det var det som skjedde.

(…)

Det som virkelig gjør meg trist, er at denne uheldige hendelsen overskygget matchens, hvordan laget spilte, og alle de brilliante slagene og utrolige comebackene. Det er synd.

Vi spilte fantastisk golf, og jeg er så stolt over hvordan vi spilte alle tre dager. Denne hendelsen burde ikke overskygge matchen. Alle har hatt en mening om hva som skjedde, og all kritikk gjør så klart vondt. Jeg gjorde en tabbe og åpnet opp min Twitter-konto, og ble knust da jeg leste noen av meldingene der. Jeg vet at Suzann hadde det en million ganger verre. Det er kraften til sosiale medier.», skriver Koch.

Til tross for alt bråket, skriver Koch videre at hun ville vurdert det seriøst, dersom hun ble forespurt å være kaptein igjen om to år.

– Jeg ville definitivt tenkt på det. Jeg elsket alt med det, selv om jeg ble satt i en umulig posisjon søndag morgen.